Vzmetnica, ležišče iz pene ali lateksa – katero izbrati?

Udobje je najpomembnejši dejavnik, ki ga ljudje iščejo pri izbiri novega ležišča. Poleg udobja je pri izbiri novega ležišča pomembna tudi naša teža, morebitne težave (bolečine v sklepih, hrbtenici, alergije,…), posteljna podlaga, starost, ter naše želje in potrebe.

Ko se odločamo za nakup novega ležišča moramo na to gledati kot na investicijo za boljše spanje.

Pomembno je, da izbiramo med ležišči v katere so vgrajeni le najboljši, certificirani materiali, ki so zdravju neškodljivi, saj si bomo le tako lahko zagotovili zdrav spanec. Vsa ležišča je pred nakupom potrebno preizkusiti.

V mebloJOGI® izvajamo tudi individualne meritve z merilno napravo X-Senzor®, s pomočjo katere lahko izmerimo katero ležišče najboljše razbremeni vaše mišice in zmanjša pritisk na telo.

Kakšne so torej pozitivne lastnosti žepkastih vzmetnic, lateks ležišč ter ležišč iz pene?

Vzmetnica z žepkastim vzmetenjem je sestavljena iz jeklenih vzmeti, ki so večkrat ovite okoli svoje osi, kar omogoča izredno prožnost in prilagodljivost. Vsaka vzmet je vložena v posamezno tekstilno vrečko ter združena druga poleg druge, kljub temu pa delujejo medsebojno neodvisno. Na pritisk telesa se odzovejo samo obremenjene vzmeti, ostale pa mirujejo. Vzmeti v ležišču nudijo oporo, nato pa so nad in pod njimi materiali, ki zagotavljajo udobje. Kombiniramo lahko na primer s spominsko peno, ki učinkovito razbremeni mišice in daje občutek mehkobe, naravni lateks, ki preprečuje pregrevanje telesa, HR-peno, ki je elastična in zračna,… skratka možnosti je veliko, izbira pa se na podlagi tega kakšen občutek bi ob ležanju želeli doseči. Žepkasto vzmetenje ima izjemno sposobnost točkovnega prilagajanja telesu, zagotavlja optimalno podporo telesu, zaradi česar je hrbtenica nenehno fiziološko poravnava in v pravilni legi, mišice pa so sproščene. Poleg tega pa zračne komore v žepkastih vzmeteh omogočajo optimalno kroženje zraka.

Nasvet:

Žepkasto vzmetnico bi priporočali vsem, ki se ponoči potijo, imajo bolečine v sklepih, hrbtenici, imajo povišano vlago v prostoru, trpijo za alergijami, starejšim ljudem, ki si želijo več udobja,…skratka ležišča z žepkastim vzmetenjem so primerna za vse.

Vzmetnice mebloJOGI® si lahko ogledate TUKAJ.

Lateks ležišča so v celoti narejena iz lateksa ali v kombinaciji na primer z gumiranim kokosom. Lateks je sestavni del smole drevesa Kavčukovca. V naših ležiščih mebloJOGI® uporabljamo lateks izdelan po postopku Dunlop, ki oblikuje bolj gosto in trdnejšo obliko lateksa, zaradi česa pa je končni izdelek tudi nekoliko trši in bolj trpežen. Prednost takšnega lateks ležišča je tudi zračnost, ki je v naših izdelkih še izboljšana s perforiranimi zračnimi kanali. Poleg tega lateks preprečuje pregrevanje telesa, ne povzroča preležanin, je protibakterijski in protiglivični ter odporen na pršice. Več o lateks ležiščih in njihovi sestavi si lahko preberete TUKAJ.

Nasvet:

Ležišče iz lateksa priporočamo vsem, ki jim niso všeč žepkaste vzmeti, si želijo imeti dvižni posteljni pod ali motorno nastavljive letvice. Ležišče je primerno tudi za bolnike, ki morajo večinoma časa ležati, saj ne povzroča preležanin. Odsvetovali pa bi ga ljudem, ki imajo povišano vlago v prostoru, saj lateks veže vlago iz okolja nase. Poleg tega je lateks ležišče potrebno večkrat obračati.

Lateks ležišča mebloJOGI® si lahko ogledate TUKAJ.

Ležišča iz pene so sestavljena iz različnih vrst pen, ki se med seboj razlikujejo po prožnosti, trdoti in višini. V veliki večini gre za kombinacije poliuretanskih pen, spominskih pen ali HR-pen. Vsem ležiščem iz pen so skupna nekoliko slabša zračnost in slabše izravnavanje temperature. So pa zato nekoliko cenejša in cenovno bolj dostopna ter lažja za prenašanje in obračanje.

Nasvet:

Ležišča iz pen svetujemo strankam, ki si želijo cenejše ležišče, za občasno uporabo ali imajo dvižni posteljni pod, saj se takšna ležišča lahko upogiba. Nekatera ležišča omogočajo tudi shranjevanje v roli, za kar je transport lažji, poleg tega pa je zadeva praktična tudi v primerih, ko potrebujete zložljivo ležišče ali ležišče za kampiranja. Odsvetovali pa bi ga ljudem, ki imajo bolečine v hrbtenici in sklepih ter starejšim ljudem. V primeru, da vam je ponoči toplo in se potite oziroma imate povišano vlago v prostoru, vam ležišče iz pene odsvetujemo.

Ležišča iz pene mebloJOGI® si lahko ogledate TUKAJ.

 

 • Nataša Ljubljana 29.04.2021

  Pohvalila bi strokovno svetovanje prodajalke, zelo sem zadovoljna z izbiro in sedaj spim brez bolečin

  Dve leti sem preverjala ponudbo na tržišču, ki je precejšnja in vedno je nekaj manjkalo. Sem alergik in razni dodatki, ki jih dodajajo (aloja in podobno) zame ne pride v poštev, ravno tako ne ležišče iz lateksa. Običajno sem prejela informacijo, da je potrebno ležišče po 5 letih zamenjati. Mama ima že 10 let Meblov jogi s katerim je zadovoljna in je še vedno udobno. Zato sem se odločila in se oglasila v BTCju v vaši poslovalnici, kjer sem povedala svoje težave in želje. Gospa mi je strokovno predstavila ležišča ki so primerna zame. Odločila sem se za vzmetnico Perform, za katero me je prodajalka opozorila, da je trše ležišče. Vesela sem, da sem se odločila za to ležišče, saj po dolgih letih zopet lahko spim na trebuhu ali hrbtu in se zjutraj zbudim brez bolečin v križu in se ponoči ne zbujam zaradi pregrevanja. Hvala Meblu, ker skrbi za kvaliteto ležišč in posledično kvalitetno spanje. Želela bi pohvaliti gospo Lidijo, ki dela v vaši trgovini v Ljubljani Hala A BTC. Po njeni zaslugi, ker mi je prisluhnila, kaj potrebujem, ker res pozna vaša ležišča in mi je znala svetovati, po njenem nasvetu naj pridem preverit v vašo trgovino, kjer sem dobila še preostale potrebne informacije, sem se odločila za nakup. Ležišče sem že dobila in na njem tudi že spala. Zelo sem zadovoljna. Pohvalila bi tudi fanta, ki mi ga je pripeljal. Kapo dol vaši ekipi. Vam že delam reklamo…od ust do ust  je bila vedno najboljša.

 • Mojca M. Ljubljana 28.01.2021

  Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati

  Z mojo vzmetnico mebloJOGI sem zelo zadovoljna. Dokončno sem se za to znamko odločila, ko sem ob bivanju v tujini spala na 10 let starem mebloJOGI-ju in se prenehala zbujati po 5-6 urah spanja, kljub utrujenosti. Vedno sem verjela, da mi ustreza trdo ležišče, čeprav so se mi v zadnjih letih stopnjevale bolečine neznanega izvora v hrbtu, kolku,… Sumila sem na ležišče, a bolj mehko ležišče mi nikoli ni dalo prave podpore. Zdaj vem, da za mojo (drobno) postavo trda vzmetnica sploh ni dobra izbira. Potrebujem pa res kakovostno in udobno ležišče, ki nudi ustrezno oporo. To sem našla v vzmetnici Perla+ Normal. Po dolgih letih spet spim 8+ ur brez bolečin – te so začele v celoti (celo tiste vztrajne, ne le jutranje) izginjati po 2 tednih spanja na Perli. Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati. Predlagam kakovost,  četudi stane nekaj več.

 • Andrejka M. Š. Nova Gorica 01.10.2020

  Izbrala sva mebloJOGI® Woody in od takrat spiva trdno kot polh

  Spanje na novem jogiju je res odlično. Res sem rabila nekaj dni prilagajanja, a zdaj ga ne zamenjam za nič na svetu. Prej sem se zbujala pri vsakem moževem obratu, zdaj pa sploh ne čutim, kdaj se obrne, vstane… Spim trdno kot polh 🙂 in se zbudim spočita.

 • ŠENT - slovensko združenje za duševno zdravje Ljubljana 12.10.2020

  ZAHVALA podjetju MEBLO INT d.o.o.

  Zahvala podjetju MEBLO INT d.o.o. za donacijo vzglavnikov za potrebe stanovanjskih skupin ŠENT.

  Hvala vam za solidarnost in pomoč.

  Predsednica prof.dr. Vesna Švab

  V Ljubljani, 08.oktober 2020

--

let izkušenj v izdelavi vzmetnic

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
 • English
 • Logo Header Menu