Spalnica po Feng Shui

Če bi morali izbirati sobo v vašem domu, ki bi si jo urediti po feng shui, ne dvomim, da bi zagotovo izbrali spalnico. 🙂

Spalnica je v feng shui filozofiji najpomembnejša soba vašega doma. Velja namreč za intimno sobo, v kateri se sprostite in preživite največ časa. Ker ste med spanjem v bolj pasivnem stanju na vas vplivajo vse energije, ki krožijo v spalnici.

Tu je sedem nasvetov za ureditev vaše spalnice po feng shui.

 1. Kam postaviti posteljo?

Poskrbite, da posteljo obrnete tako, da imate pregled nad vrati v prostoru – naj vaša postelja »kraljuje« spalnici. Izogibajte se položaju »mrtveca« kjer je vznožje postelje obrnjeno proti vratom spalnice. Vzglavje postelje predstavlja stabilnost in oporo v vašem življenju, zato naj bo trdno prislonjeno ob steno spalnice.

 1. Ups, nered pod posteljo

Čas je, da počistite prostor ali predale pod posteljo. Priporočljivo je, da pod posteljo ni prostora za shranjevanje, tako lahko življenjska energija prosto teče naokrog vas in vas med spanjem zdravi. Če pa imate stisko s prostorom, hranite pod posteljo mehke spalne predmete kot so posteljnina, odeje, blazine.

 1. Elektronske naprave ne sodijo v spalnico

Magnetna in električna polja, lahko slabo vplivajo na vaše počutje in spanec. Zato telefon zamenjajte z občino budilko, za zabavo pred spanjem pa raje preberite kakšno dobro knjigo.

 1. Čudovita simetrija

Dve nočni omarici sta boljše kot le ena, saj lahko asimetrija in odstopanja slabo vplivajo na pretok energij. Simetrija in uravnoteženost pohištva ustvari harmonijo v prostoru, v vas in vaših odnosih.

 1. Kaj pa barve?

Barve uskladite z vašimi potrebami in željami. Želite v vaši spalnici malo več strasti, poskusite dodati nekaj detajlov v odtenkih rdeče. Zemeljske in nevtralne barve zagotavljajo sprostitev. Če pa si želite zdravja in vitalnosti, poskusite z modro in zeleno barvo.

 1. Ambient

Spalnica mora biti urejena in čista, brez nepotrebne navlake, da energija prosto kroži. Knjiga, ki jo trenutno berete na vaši nočni omarici, je v redu. Kupi knjig, revij in raznih predmetov, ki jih ne potrebujemo pa moramo redno odstranjevati iz spalnice.

 1. Razstrupite vašo spalnico

Zmanjšajte število toksinov in kemikalij v spalnici in uporabite raje zelena, okolju prijazna čistilna sredstva. Če vaš proračun to dopušča, si priskrbite pohištvo, posteljnino in oblačila iz naravnih materialov. Odišavite spalnico z eteričnim oljem sladke pomaranče in tako dvignite energijo v prostoru.

 • Nataša Ljubljana 29.04.2021

  Pohvalila bi strokovno svetovanje prodajalke, zelo sem zadovoljna z izbiro in sedaj spim brez bolečin

  Dve leti sem preverjala ponudbo na tržišču, ki je precejšnja in vedno je nekaj manjkalo. Sem alergik in razni dodatki, ki jih dodajajo (aloja in podobno) zame ne pride v poštev, ravno tako ne ležišče iz lateksa. Običajno sem prejela informacijo, da je potrebno ležišče po 5 letih zamenjati. Mama ima že 10 let Meblov jogi s katerim je zadovoljna in je še vedno udobno. Zato sem se odločila in se oglasila v BTCju v vaši poslovalnici, kjer sem povedala svoje težave in želje. Gospa mi je strokovno predstavila ležišča ki so primerna zame. Odločila sem se za vzmetnico Perform, za katero me je prodajalka opozorila, da je trše ležišče. Vesela sem, da sem se odločila za to ležišče, saj po dolgih letih zopet lahko spim na trebuhu ali hrbtu in se zjutraj zbudim brez bolečin v križu in se ponoči ne zbujam zaradi pregrevanja. Hvala Meblu, ker skrbi za kvaliteto ležišč in posledično kvalitetno spanje. Želela bi pohvaliti gospo Lidijo, ki dela v vaši trgovini v Ljubljani Hala A BTC. Po njeni zaslugi, ker mi je prisluhnila, kaj potrebujem, ker res pozna vaša ležišča in mi je znala svetovati, po njenem nasvetu naj pridem preverit v vašo trgovino, kjer sem dobila še preostale potrebne informacije, sem se odločila za nakup. Ležišče sem že dobila in na njem tudi že spala. Zelo sem zadovoljna. Pohvalila bi tudi fanta, ki mi ga je pripeljal. Kapo dol vaši ekipi. Vam že delam reklamo…od ust do ust  je bila vedno najboljša.

 • Mojca M. Ljubljana 28.01.2021

  Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati

  Z mojo vzmetnico mebloJOGI sem zelo zadovoljna. Dokončno sem se za to znamko odločila, ko sem ob bivanju v tujini spala na 10 let starem mebloJOGI-ju in se prenehala zbujati po 5-6 urah spanja, kljub utrujenosti. Vedno sem verjela, da mi ustreza trdo ležišče, čeprav so se mi v zadnjih letih stopnjevale bolečine neznanega izvora v hrbtu, kolku,… Sumila sem na ležišče, a bolj mehko ležišče mi nikoli ni dalo prave podpore. Zdaj vem, da za mojo (drobno) postavo trda vzmetnica sploh ni dobra izbira. Potrebujem pa res kakovostno in udobno ležišče, ki nudi ustrezno oporo. To sem našla v vzmetnici Perla+ Normal. Po dolgih letih spet spim 8+ ur brez bolečin – te so začele v celoti (celo tiste vztrajne, ne le jutranje) izginjati po 2 tednih spanja na Perli. Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati. Predlagam kakovost,  četudi stane nekaj več.

 • Andrejka M. Š. Nova Gorica 01.10.2020

  Izbrala sva mebloJOGI® Woody in od takrat spiva trdno kot polh

  Spanje na novem jogiju je res odlično. Res sem rabila nekaj dni prilagajanja, a zdaj ga ne zamenjam za nič na svetu. Prej sem se zbujala pri vsakem moževem obratu, zdaj pa sploh ne čutim, kdaj se obrne, vstane… Spim trdno kot polh 🙂 in se zbudim spočita.

 • ŠENT - slovensko združenje za duševno zdravje Ljubljana 12.10.2020

  ZAHVALA podjetju MEBLO INT d.o.o.

  Zahvala podjetju MEBLO INT d.o.o. za donacijo vzglavnikov za potrebe stanovanjskih skupin ŠENT.

  Hvala vam za solidarnost in pomoč.

  Predsednica prof.dr. Vesna Švab

  V Ljubljani, 08.oktober 2020

--

let izkušenj v izdelavi vzmetnic

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
 • English
 • Logo Header Menu