Priporočila za zdravo spanje malčkov

Zakaj privoščiti kvalitetno ležišče vam in vašemu malčku?

Spanje je za malčke izjemno pomembno za rast in zdrav psihofizični razvoj. Pri izbiri ležišča je bistveno, da ne vsebuje škodljivih snovi, je zračno in udobno ter nudi pravilno podporo otroški hrbtenici. 

10 priporočil za zdravo spanje malčkov:

 • Rutina je pri malčkih zelo pomembna. Z doslednim vpeljevanjem spalne rutine bo vaš malček lažje zaspal vsak dan ob isti uri in se ob enakem času tudi naslednje jutro prebudil. Tako bo dobil zadostno količino spanca za njegovo starost in potrebe.  
 • Spodbujajte malčka, da zaspi sam, brez vaše pomoči. Seveda pa je to lažje reči, kot storiti. Gre za postopen proces, vezan na starost malčka, zato si mamice ta nasvet vzemite kot dobronameren in delajte po občutku. Če otrok spi z vami v istem prostoru, ga počasi navajajte, da zaspi v svoji posteljici ter v ločeni sobi, ko oba začutita, da je primeren čas za to.  
 • Za nočno rutino oziroma ritual, ni nikoli prezgodaj in nikoli prepozno. Lahko začnete že pri dojenčku med 7. in 9. tednom, če vidite, da je za to dovzeten, če ni, ne hitite in počakajte na primeren trenutek. Pomembno je, da otrok ponotranji rutino, ki mu bo dala lagoden občutek pomirjenosti in varnosti.  
 • Malček naj spi v prijetno hladni sobi (priporočljiva temperatura je 18 – 20 stopinj Celzija), ki se jo vsakodnevno zrači. Prav tako mora biti poskrbljeno za ustrezno ležišče, vzglavnik in posteljnino, da otroku ni prevroče ali neudobno. 
 • Nekaj ur pred spanjem postopoma zatemnjujte svetlobo v notranjih prostorih, da se telo in um ustrezno pripravita na nočni počitek. Če imate z otrokom svoj ritual pred spanjem, se ga poskusite čimbolj dosledno držati (kopanje, preoblačenje, pripovedovanje pravljic, itd.). 
 • V otrokovi spalnici elektronske naprave, kot so televizija, računalnik ali mobilni telefon, nimajo mesta. Pred spanjem malčku omejite izpostavljen čas modri svetlobi. Če vaš malček obožuje risanke, izberite primerne njegovi starosti, saj le-te lahko vplivajo na kakovost spanja.  
 • Otrok naj se poslužuje popoldanskega počitka le toliko, kolikor je priporočeno za njegovo starost. Preveč spanja med dnevom lahko povzroči, da bo malček zvečer težje in slabše zaspal. 
 • Vpeljujte in spremljajte tudi druge otrokove ustaljene rutine – dnevna opravila, predviden čas obrokov in telesnega gibanja. Vse to vpliva na kakovost spanja ponoči.  
 • Poskrbite za rekreacijo in aktivnost malčka, v čim večji meri naj se le-ta izvaja na svežem zraku. Dokazano je, da gibanje otroku prinaša lahek in kakovosten nočni spanec.  
 • Bodite pozorni, kaj vaš malček zaužije nekaj ur pred spanjem. Izogibajte se sladkorju, skritemu kofeinu, temni čokoladi, zelenemu čaju in nekaterim osvežilnim pijačam.  

mebloJOGI® otroške vzmetnice in ležišča so s posebno skrbnostjo razvili naši izkušeni strokovnjaki, da bi že najmlajšim zagotovili miren in varen spanec ter globoko regeneracijo.

Posebno pozornost pri razvoju ležišč namenjamo izbiri najkvalitetnejših vgradnih materialov, še posebej tekstilu, ki prihaja v stik z nežno otroško kožo.

Vsa otroška ležišča meblojogi® imajo preobleke izdelane iz pletenine s certifikatom najvišjega razreda. Takšna stopnja certifikata se zahteva za tekstilne igrače, namenjene dojenčkom in malčkom do tretjega leta, ter dokazuje, da materiali ne vsebujejo škodljivih snovi. Zahvaljujoč uporabi preizkušenih tehnologij, certificiranih in kvalitetnih materialov ter posebej izdelanih procesov lahko trdimo, da imajo otroci, ki spijo na ležiščih mebloJOGI®, idealne pogoje za zdrav spanec in razvoj.

Prednosti mebloJOGI® ležišč in vzmetnic

Zračno – vsa otroška ležišča omogočajo optimalno kroženje zraka 

Higiensko – snemljive in pralne preobleke pri 60°C 

Protibakterijsko – preobleke so protibakterijsko zaščitene z zaščito Silver na osnovi srebrovih ionov 

Hipoalergijsko – ležišči Simba in Tedi sta hipoalergijski 

Kvalitetni materiali – izdelano iz izbranih vrhunskih materialov iz Slovenije in Evropske unije 

Tradicija in kvaliteta izdelave – več kot 60-letna tradicija in vrhunska kvaliteta izdelave naših izurjenih mojstrov 

Certificirano in varno za zdravje – naš tekstil, poliuretanske pene in lateks imajo certifikate, ki zagotavljajo, da izdelki ne vsebujejo škodljivih snovi in so zato varni za zdravje otrok ter za okolje 

 Oglejte si meblojogi® ponudbo za najmlajše.

Imate otroški koš ali zibko?

Izdelujemo tudi otroška ležišča po vaših merah.  

Vas skrbi mokro otroško ležišče?

Poskrbite za suho in sveže ležišče z nadvložkom mebloJOGI® Protector, ki zagotavlja odlično zaščito pred tekočinami.  

Želimo vam mirne noči. 

 • Nataša Ljubljana 29.04.2021

  Pohvalila bi strokovno svetovanje prodajalke, zelo sem zadovoljna z izbiro in sedaj spim brez bolečin

  Dve leti sem preverjala ponudbo na tržišču, ki je precejšnja in vedno je nekaj manjkalo. Sem alergik in razni dodatki, ki jih dodajajo (aloja in podobno) zame ne pride v poštev, ravno tako ne ležišče iz lateksa. Običajno sem prejela informacijo, da je potrebno ležišče po 5 letih zamenjati. Mama ima že 10 let Meblov jogi s katerim je zadovoljna in je še vedno udobno. Zato sem se odločila in se oglasila v BTCju v vaši poslovalnici, kjer sem povedala svoje težave in želje. Gospa mi je strokovno predstavila ležišča ki so primerna zame. Odločila sem se za vzmetnico Perform, za katero me je prodajalka opozorila, da je trše ležišče. Vesela sem, da sem se odločila za to ležišče, saj po dolgih letih zopet lahko spim na trebuhu ali hrbtu in se zjutraj zbudim brez bolečin v križu in se ponoči ne zbujam zaradi pregrevanja. Hvala Meblu, ker skrbi za kvaliteto ležišč in posledično kvalitetno spanje. Želela bi pohvaliti gospo Lidijo, ki dela v vaši trgovini v Ljubljani Hala A BTC. Po njeni zaslugi, ker mi je prisluhnila, kaj potrebujem, ker res pozna vaša ležišča in mi je znala svetovati, po njenem nasvetu naj pridem preverit v vašo trgovino, kjer sem dobila še preostale potrebne informacije, sem se odločila za nakup. Ležišče sem že dobila in na njem tudi že spala. Zelo sem zadovoljna. Pohvalila bi tudi fanta, ki mi ga je pripeljal. Kapo dol vaši ekipi. Vam že delam reklamo…od ust do ust  je bila vedno najboljša.

 • Mojca M. Ljubljana 28.01.2021

  Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati

  Z mojo vzmetnico mebloJOGI sem zelo zadovoljna. Dokončno sem se za to znamko odločila, ko sem ob bivanju v tujini spala na 10 let starem mebloJOGI-ju in se prenehala zbujati po 5-6 urah spanja, kljub utrujenosti. Vedno sem verjela, da mi ustreza trdo ležišče, čeprav so se mi v zadnjih letih stopnjevale bolečine neznanega izvora v hrbtu, kolku,… Sumila sem na ležišče, a bolj mehko ležišče mi nikoli ni dalo prave podpore. Zdaj vem, da za mojo (drobno) postavo trda vzmetnica sploh ni dobra izbira. Potrebujem pa res kakovostno in udobno ležišče, ki nudi ustrezno oporo. To sem našla v vzmetnici Perla+ Normal. Po dolgih letih spet spim 8+ ur brez bolečin – te so začele v celoti (celo tiste vztrajne, ne le jutranje) izginjati po 2 tednih spanja na Perli. Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati. Predlagam kakovost,  četudi stane nekaj več.

 • Andrejka M. Š. Nova Gorica 01.10.2020

  Izbrala sva mebloJOGI® Woody in od takrat spiva trdno kot polh

  Spanje na novem jogiju je res odlično. Res sem rabila nekaj dni prilagajanja, a zdaj ga ne zamenjam za nič na svetu. Prej sem se zbujala pri vsakem moževem obratu, zdaj pa sploh ne čutim, kdaj se obrne, vstane… Spim trdno kot polh 🙂 in se zbudim spočita.

 • ŠENT - slovensko združenje za duševno zdravje Ljubljana 12.10.2020

  ZAHVALA podjetju MEBLO INT d.o.o.

  Zahvala podjetju MEBLO INT d.o.o. za donacijo vzglavnikov za potrebe stanovanjskih skupin ŠENT.

  Hvala vam za solidarnost in pomoč.

  Predsednica prof.dr. Vesna Švab

  V Ljubljani, 08.oktober 2020

--

let izkušenj v izdelavi vzmetnic

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
Logo Header Menu