Predpraznična vnema in spanje

Praznični čas prinaša veliko veselja, a velikokrat se to veselje prelevi v pravo frenetično norijo.

Zaključevanje službenih obveznosti in projektov pred prazniki, okraševanje in urejanje doma, nakupovanje in izbira daril ter planiranje praznične večerje prevzamejo večino našega časa, ki ga je velikokrat premalo.

Med prazniki največkrat trpi naša spalna rutina. Obremenjujemo se z nakupovanjem in s tem povezanimi stroški, opustimo pa tudi omejitve pri uživanju hrane in alkohola. V družbi, kjer je pomanjkanje spanja zelo razširjena motnja, pa je lahko prazničen čas izvrstna priložnost, da se za trenutek ustavimo in se posvetimo sebi.

Zbrali smo nekaj nasvetov za izboljšanje spalne rutine v času božično-novoletnih praznikov:

 • Kolikor je le mogoče, poskušajte ohranjati svoj običajen urnik spanja.
 • Planirajte vnaprej. Veliko ljudi se obremenjuje do zadnjega trenutka, zato z nakupovanjem ali planiranjem nakupov začnite v trenutku, ko o tem začnete razmišljati. Naredite si zalogo hrane in potrebščin, ki jih lahko kupite vnaprej ter nabavite kakšno manjšo pozornost viška, v primeru, da se zadnji trenutek spomnite na nekoga. Če se boste manj obremenjevali, boste tudi boljše spali.
 • V spalnici si ustvarite mirno in sproščujoče okolje. Praznične dekoracije vsekakor ne spadajo v spalnico, ki naj bo temna, tiha in ne preveč topla.
 • Bodite fizično aktivni in vzdržujte plan vadbe tudi v stresnih časih. Zadostuje tudi hoja ali lahkoten tek.
 • Ne pretiravajte z uživanjem kave in pravega čaja, saj vplivajo na zmožnost uspavanja in količino globokega spanca.
 • Pozno zvečer se izogibajte obilnim večerjam, predvsem pa alkoholu, saj le ta povzroča motnje spanja.
 • Uro ali dve pred spanjem se izogibajte napornim pogovorom in razmišljanju o težavah ter nedokončanih zadevah. Raje poiščite sproščujočo ambientalno glasbo in prižgite kakšno svečo.

 • Nataša Ljubljana 29.04.2021

  Pohvalila bi strokovno svetovanje prodajalke, zelo sem zadovoljna z izbiro in sedaj spim brez bolečin

  Dve leti sem preverjala ponudbo na tržišču, ki je precejšnja in vedno je nekaj manjkalo. Sem alergik in razni dodatki, ki jih dodajajo (aloja in podobno) zame ne pride v poštev, ravno tako ne ležišče iz lateksa. Običajno sem prejela informacijo, da je potrebno ležišče po 5 letih zamenjati. Mama ima že 10 let Meblov jogi s katerim je zadovoljna in je še vedno udobno. Zato sem se odločila in se oglasila v BTCju v vaši poslovalnici, kjer sem povedala svoje težave in želje. Gospa mi je strokovno predstavila ležišča ki so primerna zame. Odločila sem se za vzmetnico Perform, za katero me je prodajalka opozorila, da je trše ležišče. Vesela sem, da sem se odločila za to ležišče, saj po dolgih letih zopet lahko spim na trebuhu ali hrbtu in se zjutraj zbudim brez bolečin v križu in se ponoči ne zbujam zaradi pregrevanja. Hvala Meblu, ker skrbi za kvaliteto ležišč in posledično kvalitetno spanje. Želela bi pohvaliti gospo Lidijo, ki dela v vaši trgovini v Ljubljani Hala A BTC. Po njeni zaslugi, ker mi je prisluhnila, kaj potrebujem, ker res pozna vaša ležišča in mi je znala svetovati, po njenem nasvetu naj pridem preverit v vašo trgovino, kjer sem dobila še preostale potrebne informacije, sem se odločila za nakup. Ležišče sem že dobila in na njem tudi že spala. Zelo sem zadovoljna. Pohvalila bi tudi fanta, ki mi ga je pripeljal. Kapo dol vaši ekipi. Vam že delam reklamo…od ust do ust  je bila vedno najboljša.

 • Mojca M. Ljubljana 28.01.2021

  Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati

  Z mojo vzmetnico mebloJOGI sem zelo zadovoljna. Dokončno sem se za to znamko odločila, ko sem ob bivanju v tujini spala na 10 let starem mebloJOGI-ju in se prenehala zbujati po 5-6 urah spanja, kljub utrujenosti. Vedno sem verjela, da mi ustreza trdo ležišče, čeprav so se mi v zadnjih letih stopnjevale bolečine neznanega izvora v hrbtu, kolku,… Sumila sem na ležišče, a bolj mehko ležišče mi nikoli ni dalo prave podpore. Zdaj vem, da za mojo (drobno) postavo trda vzmetnica sploh ni dobra izbira. Potrebujem pa res kakovostno in udobno ležišče, ki nudi ustrezno oporo. To sem našla v vzmetnici Perla+ Normal. Po dolgih letih spet spim 8+ ur brez bolečin – te so začele v celoti (celo tiste vztrajne, ne le jutranje) izginjati po 2 tednih spanja na Perli. Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati. Predlagam kakovost,  četudi stane nekaj več.

 • Andrejka M. Š. Nova Gorica 01.10.2020

  Izbrala sva mebloJOGI® Woody in od takrat spiva trdno kot polh

  Spanje na novem jogiju je res odlično. Res sem rabila nekaj dni prilagajanja, a zdaj ga ne zamenjam za nič na svetu. Prej sem se zbujala pri vsakem moževem obratu, zdaj pa sploh ne čutim, kdaj se obrne, vstane… Spim trdno kot polh 🙂 in se zbudim spočita.

 • ŠENT - slovensko združenje za duševno zdravje Ljubljana 12.10.2020

  ZAHVALA podjetju MEBLO INT d.o.o.

  Zahvala podjetju MEBLO INT d.o.o. za donacijo vzglavnikov za potrebe stanovanjskih skupin ŠENT.

  Hvala vam za solidarnost in pomoč.

  Predsednica prof.dr. Vesna Švab

  V Ljubljani, 08.oktober 2020

--

let izkušenj v izdelavi vzmetnic

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
 • English
 • Logo Header Menu