Katero ležišče je pravo zame?

Pravo ležišče za dober spanec je tisto, ki zadovolji vaše osebne potrebe po udobju in podpori.

Ne glede na to, ali si izberete ležišče s klasičnimi vzmetmi, žepkastimi vzmetmi, iz pene, lateksa, vedno najprej ocenite udobje in podporo ležišča. Poleg tega je zelo pomembno, da se pozanimate o poreklu vgrajenih materialov ter certifikatih, o trajnosti in ustrezni velikosti ležišča, o proizvajalcu ter o ceni izdelka.

Udobje

Danes so najboljša ležišča sestavljena iz več plasti, ki so naložene druga na drugo in nudijo boljše udobje. Zaradi luksuznih materialov in izjemno mehkih tkanin s posebnimi obdelavami je ležišče na dotik še bolj prijetno.

Podpora

Dobro ležišče nudi primerno podporo telesu v vseh točkah in drži hrbtenico v fiziološko pravilnem položaju. Posebej bodite pozorni na najtežje dele telesa, ramena in boke, kjer mora biti ležišče mehkejše, saj telo tam potrebuje najmanj podpore. Nasprotno je pri hrbtenici v ledvenem predelu, kjer je potrebna največja podpora, zato je ležišče v tem predelu nekoliko trše. Ko spimo na hrbtu, mora hrbtenica ohraniti obliko dvojnega S, medtem ko mora biti pri spanju na boku hrbtenica v ravnem položaju. Več o izbiri ustrezne trdote ležišča si preberite tukaj.

Poreklo materialov in certifikati

Najkvalitetnejša ležišča so lahko le tista, ki imajo vgrajene najkvalitetnejše materiale. V ležišča meblojogi® so vgrajeni le najboljši materiali proizvajalcev iz Evropske unije, ki imajo visoke zahteve glede kvalitete materialov in standardov. Izven Evropske unije pa te zahteve niso tako visoke, zato so lahko materiali in ležišča s takšnim poreklom slabše kvalitete. Velikokrat je vprašljiva tudi neoporečnost materialov, saj ni nujno, da imajo vsi materiali certifikate, ki bi dokazovali, da le-ti ne vsebujejo zdravju škodljivih snovi. Pozanimajte se o certifikatih, ki jih ima proizvajalec. Zagotovilo kvalitete predstavljajo certifikati vgradnih materialov ležišč, ki jih ima proizvajalec.

Tradicija, znanje in izkušnje proizvajalca

Na slovenskem trgu obstaja veliko ponudnikov ležišč, ni pa jih veliko z dolgoletnimi izkušnjami. V ležiščih meblojogi® se prepleta že več kot 50 let izkušenj in tradicije v proizvodnji izdelkov za spanje, bogato znanje v razvoju in izdelavi ter vodilno mesto v tej dejavnosti. Smo največji slovenski proizvajalec ležišč in edini z več kot 50-letnimi izkušnjami ter zaupanjem kupcev. Naše reference so najboljši dokaz zaupanja tudi med poslovnimi partnerji, kot so hotelske verige, bolnišnice, študentski domovi in domovi za ostarele ter ostale namestitvene kapacitete. Preberite si več o kakovosti Meblo.

Trajnost

Od kakovosti materialov, iz katerih je sestavljeno ležišče, je odvisno, kako dolgo nam bo ležišče nudilo ustrezno podporo. Ne glede na kvaliteto ležišča pa naj ga iz higienskih vzrokov ne bi uporabljali dlje kot 7 let. Ali veste, kateri so znaki, ki vam nakazujejo, da morate svoje staro ležišče zamenjati? Preverite tukaj.

Velikost

Človek se ponoči velikokrat premakne, zato potrebuje dovolj prostora za neovirano obračanje. Ko kupujete ležišče skupaj s partnerjem, ga preizkušajta istočasno. Oba se uležita na hrbet in podložita roke pod glavo z razširjenimi komolci. Komolca se ne smeta dotikati. Ne pozabite tudi na dolžino ležišča, to naj bi bilo vsaj 20 cm daljše od telesne višine, kar je najbolj optimalno za sproščeno spanje.

Cena

Pogosto pozabljamo, da kar tretjino življenja prespimo. Težko najdemo izdelek, ki bi ga uporabljali tako pogosto, kot uporabljamo ležišče. Kljub temu dejstvu, na katerega velikokrat niti ne pomislimo, se navadno namenja premalo denarja za nakup ležišča. Zavedati se moramo, da je cena ležišča običajno odraz kvalitete vgrajenih materialov. Zato se ob nakupu posvetujte z izkušenimi svetovalci, ki vam bodo znali pomagati pri izbiri pravega ležišča ter ugodnem razmerju med kvaliteto in ceno.

Priporočamo, da pred nakupom ležišče preizkusite.
Občutek podpore in udobja, ki ga doživite in občutite, ko se uležete na ležišče, je absolutno individualen in se spreminja za vsakega od nas glede na naše telesne značilnosti (teža, višina), spalne položaje, želje ter veliko drugih dejavnikov. Zato predlagamo, da se ne zanašate izključno na opise ter tehnične lastnosti izdelkov, ampak da pred nakupom ležišče tudi osebno preizkusite na naših prodajnih mestih.

Pri izbiri ležišča je zelo pomembna tudi podlaga, na kateri bomo ležišče uporabljali, saj različna podlaga pod ležiščem ustvarja različna občutenja udobja in podpore pri ležanju. Prav zaradi upoštevanja vseh dejavnikov, ki vplivajo na pravilno izbiro ležišča, svetujemo, da nas obiščete na naših prodajnih mestih, kjer vas bodo izkušeni svetovalci dodatno informirali in vam prijazno pomagali do prave izbire vašega ležišča.

 

PIŠITE NAM. Tu smo za vas.


  • Nataša Ljubljana 29.04.2021

   Pohvalila bi strokovno svetovanje prodajalke, zelo sem zadovoljna z izbiro in sedaj spim brez bolečin

   Dve leti sem preverjala ponudbo na tržišču, ki je precejšnja in vedno je nekaj manjkalo. Sem alergik in razni dodatki, ki jih dodajajo (aloja in podobno) zame ne pride v poštev, ravno tako ne ležišče iz lateksa. Običajno sem prejela informacijo, da je potrebno ležišče po 5 letih zamenjati. Mama ima že 10 let Meblov jogi s katerim je zadovoljna in je še vedno udobno. Zato sem se odločila in se oglasila v BTCju v vaši poslovalnici, kjer sem povedala svoje težave in želje. Gospa mi je strokovno predstavila ležišča ki so primerna zame. Odločila sem se za vzmetnico Perform, za katero me je prodajalka opozorila, da je trše ležišče. Vesela sem, da sem se odločila za to ležišče, saj po dolgih letih zopet lahko spim na trebuhu ali hrbtu in se zjutraj zbudim brez bolečin v križu in se ponoči ne zbujam zaradi pregrevanja. Hvala Meblu, ker skrbi za kvaliteto ležišč in posledično kvalitetno spanje. Želela bi pohvaliti gospo Lidijo, ki dela v vaši trgovini v Ljubljani Hala A BTC. Po njeni zaslugi, ker mi je prisluhnila, kaj potrebujem, ker res pozna vaša ležišča in mi je znala svetovati, po njenem nasvetu naj pridem preverit v vašo trgovino, kjer sem dobila še preostale potrebne informacije, sem se odločila za nakup. Ležišče sem že dobila in na njem tudi že spala. Zelo sem zadovoljna. Pohvalila bi tudi fanta, ki mi ga je pripeljal. Kapo dol vaši ekipi. Vam že delam reklamo…od ust do ust  je bila vedno najboljša.

  • Mojca M. Ljubljana 28.01.2021

   Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati

   Z mojo vzmetnico mebloJOGI sem zelo zadovoljna. Dokončno sem se za to znamko odločila, ko sem ob bivanju v tujini spala na 10 let starem mebloJOGI-ju in se prenehala zbujati po 5-6 urah spanja, kljub utrujenosti. Vedno sem verjela, da mi ustreza trdo ležišče, čeprav so se mi v zadnjih letih stopnjevale bolečine neznanega izvora v hrbtu, kolku,… Sumila sem na ležišče, a bolj mehko ležišče mi nikoli ni dalo prave podpore. Zdaj vem, da za mojo (drobno) postavo trda vzmetnica sploh ni dobra izbira. Potrebujem pa res kakovostno in udobno ležišče, ki nudi ustrezno oporo. To sem našla v vzmetnici Perla+ Normal. Po dolgih letih spet spim 8+ ur brez bolečin – te so začele v celoti (celo tiste vztrajne, ne le jutranje) izginjati po 2 tednih spanja na Perli. Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati. Predlagam kakovost,  četudi stane nekaj več.

  • Andrejka M. Š. Nova Gorica 01.10.2020

   Izbrala sva mebloJOGI® Woody in od takrat spiva trdno kot polh

   Spanje na novem jogiju je res odlično. Res sem rabila nekaj dni prilagajanja, a zdaj ga ne zamenjam za nič na svetu. Prej sem se zbujala pri vsakem moževem obratu, zdaj pa sploh ne čutim, kdaj se obrne, vstane… Spim trdno kot polh 🙂 in se zbudim spočita.

  • ŠENT - slovensko združenje za duševno zdravje Ljubljana 12.10.2020

   ZAHVALA podjetju MEBLO INT d.o.o.

   Zahvala podjetju MEBLO INT d.o.o. za donacijo vzglavnikov za potrebe stanovanjskih skupin ŠENT.

   Hvala vam za solidarnost in pomoč.

   Predsednica prof.dr. Vesna Švab

   V Ljubljani, 08.oktober 2020

  --

  letna tradicija

  --

  +

  naspanih uporabnikov mebloJOGI®

  --

  opremljenih hotelov in ostalih objektov
 • English
 • Logo Header Menu