Katere rastline pripomorejo k boljšemu spancu?

Se vam je že dogodilo, da ste zaradi preobilice opravkov legli v posteljo, umirili telo, glave pa zaradi skrbi nikakor niste uspeli umiriti? Spanje jemljemo kot nekaj samoumevnega. Hiter tempo življenja, pretirano delo in skrbi nas zelo obremenjujejo. Da so problemi s spanjem postali znani že marsikomu od nas, ni nič nenavadnega.

Mnogo ljudi se ne zaveda vpliva čistega in kakovostnega zraka na kakovost spanca, prav vsi pa si želimo v spalnicah čim boljši zrak, da se bomo zbudili spočiti in polni energije.

Ena izmed rešitev je, da v spalnico postavite rastline, ki imajo veliko pozitivnih učinkov. Z dodajanjem sobnih rastlin ne boste pridobili le čistejšega in kakovostnejšega zraka, ampak bodo le-te pripomogle tudi k blagodejnemu počutju in boljšemu razpoloženju. Tako boste s pomočjo rastlin zmanjšali stres, pospešili delovanje možganov ter preprečili simptome bolezni, do katerih lahko pride zaradi plesni in drugih onesnaževalcev v zraku.

Preverite, katera rastlina je za vašo spalnico najbolj primerna.

 • Aloe vera – sproščeno, sveže in udobno spanje

Z Aloe vero ne morete zgrešiti. Aloe vera je čudežna rastlina, ki vaše spalnice ne bo le krasila, ampak bo blagodejno vplivala tudi na vaše zdravje, saj pripomore k boljšemu spancu. Čistila bo zrak in tako bo ozračje bolj sproščujoče, spanje pa bolj udobno in osvežujoče. Aloe vera ogljikov dioksid ponoči pretvarja v kisik. Je ena izmed najmanj zahtevnih rastlin, ki se prilagodi praktično kateremu koli pogoju, v katerem se znajde. Dobro jo je postaviti pred okno, da bo deležna direktne sončne svetlobe.

 • Taščin jezik – blagodejno vpliva na glavobol in težave z dihanjem

Taščin jezik je odlična izbira za vaše spalne prostore, saj tako kot aloe vera ponoči v prostor oddaja kisik, poleg tega pa nase veže ogljikov dioksid, ki ga izdihujemo. Prostor, v katerem je več kisika, pa pomeni več ugodnosti, med katerimi so zmanjšano draženje oči, manj glavobolov in težav z dihanjem. Je nezahtevna sobna rastlina, ki uspeva v vseh pogojih in je zanjo lahko skrbeti.

 • Palma Areka – izdatno vlaži zrak in odstranjuje strupene snovi

Ta rastlina bo prava izbira za spalne prostore, v katerih prevladuje suh zrak, zaradi katerega je spanec nemiren in nekvaliteten. Rastlina zrak izdatno vlaži, kar je odlično za zimske mesece, ko prostore ogrevamo z radiatorji. Sicer pa tudi odstranjuje strupene snovi, toksine in ogljikov dioksid ter tako prispeva k čistejšemu zraku. Nudi precej bolj zdravo spalno okolje, obenem pa polepša prostor.

 • Zlati potos – dobro prenaša nihanje temperature

NASA zlati potos priporoča kot eno najbolj učinkovitih rastlin za prečiščevanje zraka. Je izredno nezahtevna rastlina, ki dobro prenaša nihanje temperature kot tudi pomanjkanje svetlobe. Je invazivna rastlina, ki se hitro razširi po okolici, zato jo je potrebno obrezovati. Razen tega pa je čudovita izbira za prečiščevanje zraka v spalnicah, saj ustvari popolno ozračje za spanje.

 • Benjamin – odstranjuje nečistoče iz zraka

Številka ena v svetu rastlin, ki prečiščujejo zrak. Benjamin odstrani kar 70 odstotkov benzena, amonijaka in toluena ter drugih nečistoč iz zraka, ki prihajajo iz sintetičnih materialov. Idealna rastlina za spalnico.

 • Samolist – blagodejno vpliva na alergije, nahod in suho grlo

Zaradi svoje nezahtevnosti je to ena izmed najbolj priljubljenih in zaželenih rastlin tudi v spalnici, kjer bo prečiščevala zraka. Rastlina lahko uravnava vlažnost, kar blagodejno vpliva na nadležne težave, kot so alergije, nahod in suho grlo.

 • Čopasta zelenčica – absorbira neprijetne vonjave

Čopasta zelenčica odstrani kar 90 % formaldehida iz zraka, obenem pa tudi vse neprijetne vonjave ali dim. Še posebej se priporoča tistim, ki pogosto prenavljajo stanovanje.

 • Sobna praprot – blagodejno vpliva na stres

Gosti listi sobne praproti oddajajo snovi, ki pomirjajo naš živčni sistem. Posledično zmanjšuje stres ter pripomore k boljšemu spancu. Ker je odličen čistilec zraka je praprot odlična izbira za spalnico.

 • Aglaonema – primerna za prostore z manj svetlobe

Aglaonema je tropska rastlina, ki pomaga pri filtriranju zraka. Posebej primerna je za temnejše spalnice, v katerih je manj svetlobe.

Katera rastlina vam najbolj ustreza?

 • Nataša Ljubljana 29.04.2021

  Pohvalila bi strokovno svetovanje prodajalke, zelo sem zadovoljna z izbiro in sedaj spim brez bolečin

  Dve leti sem preverjala ponudbo na tržišču, ki je precejšnja in vedno je nekaj manjkalo. Sem alergik in razni dodatki, ki jih dodajajo (aloja in podobno) zame ne pride v poštev, ravno tako ne ležišče iz lateksa. Običajno sem prejela informacijo, da je potrebno ležišče po 5 letih zamenjati. Mama ima že 10 let Meblov jogi s katerim je zadovoljna in je še vedno udobno. Zato sem se odločila in se oglasila v BTCju v vaši poslovalnici, kjer sem povedala svoje težave in želje. Gospa mi je strokovno predstavila ležišča ki so primerna zame. Odločila sem se za vzmetnico Perform, za katero me je prodajalka opozorila, da je trše ležišče. Vesela sem, da sem se odločila za to ležišče, saj po dolgih letih zopet lahko spim na trebuhu ali hrbtu in se zjutraj zbudim brez bolečin v križu in se ponoči ne zbujam zaradi pregrevanja. Hvala Meblu, ker skrbi za kvaliteto ležišč in posledično kvalitetno spanje. Želela bi pohvaliti gospo Lidijo, ki dela v vaši trgovini v Ljubljani Hala A BTC. Po njeni zaslugi, ker mi je prisluhnila, kaj potrebujem, ker res pozna vaša ležišča in mi je znala svetovati, po njenem nasvetu naj pridem preverit v vašo trgovino, kjer sem dobila še preostale potrebne informacije, sem se odločila za nakup. Ležišče sem že dobila in na njem tudi že spala. Zelo sem zadovoljna. Pohvalila bi tudi fanta, ki mi ga je pripeljal. Kapo dol vaši ekipi. Vam že delam reklamo…od ust do ust  je bila vedno najboljša.

 • Mojca M. Ljubljana 28.01.2021

  Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati

  Z mojo vzmetnico mebloJOGI sem zelo zadovoljna. Dokončno sem se za to znamko odločila, ko sem ob bivanju v tujini spala na 10 let starem mebloJOGI-ju in se prenehala zbujati po 5-6 urah spanja, kljub utrujenosti. Vedno sem verjela, da mi ustreza trdo ležišče, čeprav so se mi v zadnjih letih stopnjevale bolečine neznanega izvora v hrbtu, kolku,… Sumila sem na ležišče, a bolj mehko ležišče mi nikoli ni dalo prave podpore. Zdaj vem, da za mojo (drobno) postavo trda vzmetnica sploh ni dobra izbira. Potrebujem pa res kakovostno in udobno ležišče, ki nudi ustrezno oporo. To sem našla v vzmetnici Perla+ Normal. Po dolgih letih spet spim 8+ ur brez bolečin – te so začele v celoti (celo tiste vztrajne, ne le jutranje) izginjati po 2 tednih spanja na Perli. Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati. Predlagam kakovost,  četudi stane nekaj več.

 • Andrejka M. Š. Nova Gorica 01.10.2020

  Izbrala sva mebloJOGI® Woody in od takrat spiva trdno kot polh

  Spanje na novem jogiju je res odlično. Res sem rabila nekaj dni prilagajanja, a zdaj ga ne zamenjam za nič na svetu. Prej sem se zbujala pri vsakem moževem obratu, zdaj pa sploh ne čutim, kdaj se obrne, vstane… Spim trdno kot polh 🙂 in se zbudim spočita.

 • ŠENT - slovensko združenje za duševno zdravje Ljubljana 12.10.2020

  ZAHVALA podjetju MEBLO INT d.o.o.

  Zahvala podjetju MEBLO INT d.o.o. za donacijo vzglavnikov za potrebe stanovanjskih skupin ŠENT.

  Hvala vam za solidarnost in pomoč.

  Predsednica prof.dr. Vesna Švab

  V Ljubljani, 08.oktober 2020

--

let izkušenj v izdelavi vzmetnic

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
 • English
 • Logo Header Menu