mebloJOGI® sodeloval pri organizaciji Gira d’ Italia na Goriškem

mebloJOGI® nadaljuje dolgoletno tradicijo podpore različnim športnim panogam v širšem lokalnem okolju. K rožnati evforiji Gira d’ Italia na Goriškem, je svoj prispevek vložil tudi mebloJOGI®

Naša ambasadorka dobrega spanja in vrhunska smučarka Ana Bucik je sodelovala v posebni mešani slovensko-italijanski etapi E-bike skupaj z drugimi znanimi športnimi osebnostmi z obeh strani meje.  V organizacijsko ekipo slovenskega dela etape je aktivno bil vključen tudi direktor in bivši kolesar Rok Lozej v vlogi tehničnega direktorja slovenskega dela Gira d’Italia.

Rok Lozej o tem, na katerem delu trase je imel najbolj kurjo polt: “Mislim, da na prvem vzponu na Cerovo, še huje pa je bilo dan pred tem, na sobotni kontroli proge, ko sem videl, kako so se domačini izkazali z okraševanjem vasi. Ko si sam v avtu, postaneš res čustven. Sam ob vsem tem čutim nepopisno veselje − kaj nam je uspelo in kako smo motivirali ljudi, da so se tako množično odzvali na obisk Gira.” Več si lahko preberete v intervjuju na tej povezavi.

Športno srce pa je pokazal tudi Robert Jenko, športni direktor in član kolesarskega kluba mebloJOGI® Pro-Concrete Cycling Team, v vlogi tehnične podpore ekipi GoBorderless in strokovnega komentatorja na radiu Robin. Na predtekmovalni dirki samega Gira so zasnovali skupno ekipo Gorice in Nove Gorice. Mešano ekipo z imenom Nova Gorica – Gorica 2025 je sestavljalo šest članov: smučarka Ana Bucik, Alen Kobilica in nekdanji nogometaš Matej Rožič Mavrič s slovenske strani ter Daniele Pontoni, nekdanji svetovni prvak v ciklokrosu, pa odlična gorska kolesarka Samira Todone in nekdanji profesionalni kolesar Andrea Zatti z italijanske strani.

Robert Jenko je po koncu GiraE povedal: “Že med samo etapo mi je večkrat zmanjkalo besed v pogovoru z Igorjem Miljavcem, predsednikom Medobčinskega društva slepih in slabovidnih, ki je etapo spremljal z menoj v kombiju. Besede so zamenjale solze sreče. Še zdaj se prav naježim, ko pomislim na to, koliko vse skupaj pomeni Igorju in njegovemu društvu. Prepeljati Brda in Gorico v pričakovanju Gira, ko se je trlo ljudi, je bilo zame, kot nekoga, ki mu je kolesarstvo način življenja, nabito s čustvi. Zaključek naše etape, navdušenje naše posadke in veselje v cilju pa so postavili piko na i. To je bil eden tistih dni, za katere se živi. Upam da v isti sestavi opravimo še z kakšnim projektom oziroma izzivom. Hvala vsem!”. Več si lahko preberete v intervjuju na tej povezavi.

Naši člani so z veseljem sodelovali pri tem velikem dogodku, ki pa ni le kolesarski dogodek, izkazalo se je, da je veliko več – povezal nas je čezmejno, povezal je celo Slovenijo in vsem nam pokazal, kako pomembno je druženje in podpiranje pravih vrednot.

Čestitke vsem sodelujočim!

--

let izkušenj v izdelavi vzmetnic

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
Logo Header Menu