-16 % na IZBRANE VZMETNICE + BREZPLAČNA DOSTAVA
PREVERITE UGODNOSTI
28. dirka po Sloveniji
Novice

Bliža se 28. dirka po Sloveniji

6.6.2022

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, ki ga iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. Prva »slovenska pentlja« je bila organizirana v maju leta 1993, le leto dni po tem, ko je Kolesarska zveza Slovenije postala polnopravna članica mednarodne kolesarske zveze UCI, kolesarska dirka Po Sloveniji pa je dobila svoje mesto na mednarodni kolesarski sceni.

Z odličnimi partnerji in s sloganom »Fight for Green« (boj za zeleno) doživlja kolesarska dirka Po Sloveniji svojevrsten preporod in postaja izjemen športni dogodek, ki poleg tekmovalnega adrenalina ponuja tudi vse elemente za mednarodno promocijo slovenskega športa, gospodarstva in ljudi.

Kolesarski klub mebloJOGI Pro-concrete bo letos na dirki nastopil v barvah nacionalne ekipe. Dirka po Sloveniji je dirka ki spada v pro series. To je po rangu takoj za dirkami najvišjega ranga, torej za Tourom, Girom, Vuelto, Milano-Sanremo. To je za našo mebloJOGI ekipo velika čast in odgovornost.

Štart dirke bo v Novi Gorici, kar daje našemu klubu še dodaten motiv. Kolesarski klub mebloJOGI cycling bodo zastopali Marko Pavlič, Matic Žumer, Mihael Štajnar in Luka Vrhovnik. Ekipo bo vodil trener Robert Jenko ob pomoči Luke Čotarja in Gašperja Modica.

Kolesarska dirka Po Sloveniji se letos začenja v Novi Gorici, kjer začetni del etape poteka po istih cestah kot lanskoletna etapa znamenitega Gira d’Italia. Prve vzpone kolesarje čakajo že v Goriških Brdih, vendar je do cilja še predaleč, da bi to odločilno vplivalo na potek etape. Predvideva se pobeg manjše skupine, sledita Tolmin in Idrija. Z vzponom proti Zadlogu in Črnemu vrhu, pa se bo dirka najbrž zares začela. Spust v Ajdovščino tehnično ni zahteven, kolesarji ga poznajo že iz leta 2019, vzpon na Rebrnice pa lahko “iz igre” za etapno zmago izloči kar nekaj šprinterjev. Malo več kot 160 km dolga etapa se bo končala v Postojni,

Se vidimo v sredo, 15.6.2022, ob 12:30 v centru Nove Gorice, kjer kolesarje spodbudimo ob štartu prve etape dirke Po Sloveniji.

Vabljeni, da navijate skupaj z nami!

Več o dirki in potek časovnice si lahko ogledate tukaj. 

Povzetek košarice

Košarica je prazna.
Trenutno nimate v košarici nobenega izdelka.
V trgovino