Garancijski list

Nasveti za uporabo

Spoštovani!

Zahvaljujemo se Vam za zaupanje izkazano z nakupom izdelka mebloJOGI®.

 

Dober spanec je, tako kot ustrezna prehrana in telesno gibanje, ključen za vaše duševno, čustveno in telesno zdravje. Strokovnjaki priporočajo 8 ur spanja dnevno. Premalo spanja povzroča razdražljivost, oslabljen imunski sistem in povečuje stres.

 

Da bi izdelek čim bolje uporabljali, Vam želimo dati nekaj nasvetov:

Pripravite si ustrezno okolje:

 • V spalnici trije ključni dejavniki zagotovijo miren spanec: tišina, tema in ustrezna temperatura.
 • šumenje ventilatorja, prižgan radio ali televizija, pravzaprav kakršen koli, že tako neznaten, tih šum moti spanec.
 • Svetloba ali pa le snopi svetlobe spanec motijo. Sobo je priporočljivo zatemniti. Če to ni mogoče, si pomagajte s spalno masko.
 • Idealna temperatura v spalnici je 16-18 °C. V pretopli sobi ali s preveč odejami bo spanec moten.

Spanje bo prijetnejše in bolj kakovostno ob upoštevanju naslednjih nasvetov:

 • Vzpostavite urnik spanja; spat odhajajte vedno ob isti uri in zbujajte se ob isti uri.
 • Ugotovite, kaj vas sprošča pred spanjem; kopel, branje knjige, poslušanje glasbe. To naj postane obred.
 • Spalnica naj bo raj udobja; temna, tiha, udobna in hladna.
 • Redno preverjajte, ali vam ležišče in vzglavnik zagotavljata ustrezno podporo in udobje. Ležišče menjajte na 5-7 let, vzglavnik pa vsako leto.
 • Televizije, računalniki in delovna gradiva ne sodijo v spalnico. Spalnica je namenjena izključno spanju in spolnosti.
 • Z rekreacijo zaključite najmanj 2 uri pred spanjem.
 • Če spite s partnerjem, mora ležišče obema nuditi dovolj prostora.
 • Pred spanjem se izogibajte nikotinu, kajti povzroča rahel spanec.
 • Pred spanjem se izogibajte alkoholu in kofeinu, ker vas ohranjata budne.
 • Ne jejte 2-3 ure pred spanjem.

Pravilno uporabljajte in vzdržujte izdelke za spanje:

 • Izdelki mebloJOGI® so namenjeni spanju in počitku v zaprtih prostorih z normalnim ozračjem. Izdelki zaradi svoje sestave niso primerni, da bi jih uporabljali tako kot sedežno pohištvo. Odsvetujemo skakanje otrok na ležiščih z vzmetenim kovinskim jedrom.
 • Naj Vas garancijska doba ne zavede. Garancijska doba ležišča ni kazalnik za to, kako dolgo naj bi ležišče uporabljali. Garancijska doba varuje potrošnika v primeru napake na izdelku, nikakor pa ne pred izgubo udobja in podpore.
 • Večina ležišč je obojestranskih in jih lahko uporabljate na obeh straneh. Priporočamo Vam, da se skrbno posvetite pravilni izbiri podlage za Vaše ležišče, saj le ustrezna podlaga zagotavlja doseganje ustreznega učinka in udobno spanje. Odsvetujemo Vam uporabo jogija na kovinskih mrežah, na podlagah s širokimi razmiki med letvami ali na ravnih ploščah.

 

 1. Ležišča uporabljajte na letvastih podih, ki so enake dimenzije kot ležišče, ali na posteljah . Tako bo zagotovljena pravilna podpora ležišču in ustrezno kroženje zraka. Priporočamo vam, da uporabljate letvaste podlage.
 2. Postelja naj bo postavljena na ravna tla, vsaj 100 cm oddaljena od izvora toplote in neposredne svetlobe.
 3. Vsaj 4-krat letno obračajte položaj ležišča – glava in noge ter okoli svoje osi, da uporabljate izmenično obe ležalni ploskvi.
 4. Izdelek zračite ob suhem vremenu, brez posteljnine. Priporočamo le rahlo stepanje in sesanje površine z nizko jakostjo sesalnika.
 5. Navodila za vzdrževanje so označena na izdelku. Pri izdelkih, pri katerih preobleke ni mogoče sleči, očistite madeže le z rahlo vlažno krpo in blagim čistilom. Površino posušite pred postiljanjem. Odsvetujemo likanje površine.
 6. Izdelki niso primerni za uporabo v vlažnih prostorih. Poskusite preprečiti zadrževanje in vpijanje tekočine na izdelkih .
 7. Izdelki niso zaščiteni proti ognju – razen če ni drugače označeno, zato na njih ne uporabljajte vnetljivih materialov in zagotovite, da izdelek ne pride v stik z ognjem ali virom visoke temperature.
 8. V primeru, da ležišča daljši čas ne uporabljate, svetujemo, da ga pred ponovno uporabo dobro prezračite.
 9. Ročaji na obodu ležišča so zgolj dekorativni, zato jih pri obračanju, dvigovanju ali premikanju ležišča ne prijemajte, saj lahko pride do poškodbe zapestja ali prstov.

 

GARANCIJSKA IZJAVA

s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pri izdelavi izdelkov za počitek in spanje ter izbiro kakovostnih in ustreznih materialov daje ob pravilni uporabi 24-MESEČNO GARANCIJO na vse izdelke . Iz higienskih razlogov je priporočena doba uporabe ležišč od 5 do 7 let. Po tem obdobju priporočamo zamenjavo.

Za uveljavljanje garancije izpolnite priloženi obrazec in ga skupaj z računom pošljite trgovcu, pri kateremu ste izdelek kupili.

Garancija velja od dneva nakupa proizvoda.

V primeru reklamacije v 24-mesečnem obdobju uporabe se v podjetju zavezujemo, da bomo izdelek popravili ali zamenjali v največ 45-ih dneh.

Garancije Vam ne moremo priznati v primeru:

 • da izdelek kaže znake prekomerne obrabe
 • neprimerne uporabe- neustrezna podlaga ali nameni uporabe
 • izpostavljenosti izdelka neustreznim klimatskim razmeram

Obvezujemo se, da bomo do 3 leta po izteku garancije zagotavljali servisiranje in ustrezne nadomestne dele za svoje izdelke.

--

let izkušenj v izdelavi vzmetnic

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
Logo Header Menu