Vpogled v sanje ambasadorke dobrega spanja za vzmetnico mebloJOGI® Perla+ Ane Bucik

15.01.2021

Zdravje mora biti na prvem mestu pripravljenosti, ne le vrhunskih športnikov, ampak vsakega izmed nas. Vrhunska goriška alpska smučarka, Ana Bucik, se tega dobro zaveda in da tako največ na pripravljenost izven strmin, s katero lahko potem na videz tako brezskrbno zavijuga po njih. Kot pravi, je velik del te pripravljenosti tudi zasluga dobrega spanca. Zavedati se moramo, da na koncu dneva oziroma predvsem ponoči v postelji le preživimo eno tretjino življenja. In kaj je tisto, kar zapolnjuje Anine preostanke dneva poleg celostne predanosti športu? V intervjuju deli tudi načrte, kako želi, da bo enkrat izgledala menjava bele karavane za ustaljen … spanec?

Ana, kaj je navadno tvoja prva misel, ko se zjutraj zbudiš in tvoja zadnja misel preden zaspiš?

Zvečer pogosto veliko razmišljam o stvareh, ki me čakajo naslednji dan, kaj vse moram storiti in si skušam v glavi narediti urnik vseh obveznosti. Velikokrat pa zvečer pomislim na to, da sem srečna, da imam toliko ljudi ob sebi, ki jih imam rada. Prva misel, ko se zjutraj zbudim ob budilki je: »Kako bi še spala!«. Ko pa lahko spim dlje: »Kako je bilo dobro spati, haha.«

Iz kje črpaš navdih in motivacijo, kaj je tisto, ki te tudi v težkih časih žene naprej? Kako se soočaš s strahovi?

Lahko bi rekla, da me žene ljubezen do tega, kar počnem. Težkih trenutkov je ogromno, več kot tistih srečnih in takrat je res važno, da veš, zakaj počneš, kar počneš in znaš v tem uživati.
S strahovi se srečujem tako na smučarski poti, kot tudi v drugačnih življenjskih situacijah. Vedno skušam na situacijo pogledati iz različnih kotov. Povem si, kaj znam in naredim načrt, kako se čim boljše spopasti s strahovi.

Ana uživa pri sproščanju, počitku in treningu joge

Pogosto sanjaš?

Sanjam kar pogosto. Velikokrat se sanj zjutraj ne spomnim, ko pa se, sem največkrat zelo vesela, da so bile le sanje.

Kaj pa v prenesenem pomenu, kakšne so bile tvoje sanje, ko si bila otrok? So se uresničile? Katere bi še rada uresničila?

Kot otrok sem vedno uživala v tem, kar sem počela in mislim, da nikoli nisem imela samo enih sanj. Ko sem bila malo starejša, sem si sicer naredila celo listo stvari, ki jih želim doseči v smučanju. Kar lepo število teh sem že obkljukala, nekaj pa me še čaka. Sicer pa je ena izmed mojih največjih sanj imeti družino. No, to me čaka po karieri in tega se res veselim.

Pri vrhunskem športu je potrebna vrhunska pripravljenost. Poleg fizične, tehnične in taktične priprave igra zelo pomembno vlogo tudi psihična pripravljenost. Kako ti skrbiš za to?

Psihična pripravljenost igra v vrhunskem športu res pomembno vlogo. Jaz mislim, da je zelo pomembno, da imaš ob sebi ljudi, ki jim zaupaš in se z njimi lahko pogovoriš o svojih strahovih, dvomih in vsem ostalem. Sama imam tudi psihologinjo, s katero sodelujeva in skušava optimizirati misli na treningih in tekmah.

Ohranjanje pravilnega razmerja regeneracije in treninga je nujno za nadaljnji napredek v športu

Poleg treningov, psihičnih priprav in ustrezne prehrane v letošnji sezoni daješ velik poudarek tudi čim boljši regeneraciji in spanju. Pri tem ti pomaga tudi sponzor mebloJOGI®, kot strokovnjak na področju spanja. Na kakšen način poteka sodelovanje? 

Podjetje ima do športnikov poseben odnos in veliko posluha, tako je nastalo tudi naše sodelovanje. Poleg mene že dlje časa podpirajo tudi kolesarski klub in skrbijo za razvoj mladih kolesarjev. Predvsem pa se kot strokovnjaki na področju spanja zavedajo, kakšen pomen ima počitek in regeneracija v vrhunskem športu. S tem zavedanjem uporabljajo posebno napravo za merjenje določenih telesnih parametrov v spanju, kot so srčni utrip in dihanje. Pridobljene vrednosti povedo, kakšen je nivo regeneracije, na podlagi ugotovljenega pa lahko optimiziramo razmerje med stopnjo obremenitve na treningih in regeneracijo telesa. Idealno razmerje med slednjima namreč v vrhunskem športu pomeni veliko prednost.

Čeprav si trenutno v polnem zagonu, razmišljaš o tem, kakšno življenje si želiš po športni karieri? Kaj zate predstavlja sanjski življenjski slog?

Mislim, da se bom po športni karieri ustalila v Novi Gorici in zelo se veselim, da bom imela nekoliko več časa za svoje najbližje. Želim si ohraniti aktiven življenjski slog, preživeti vikende v naravi in potovati, kolikor bo čas dopuščal.

Meniš, da je moškim v športu lažje kot ženskam, ki začnejo tam v poznih dvajsetih morda že razmišljati o družini?

Mislim, da je pri vsakem športniku/športnici drugače. Zagotovo pa je za moške nekoliko lažje, saj pri njih gre oboje skupaj, pri nas pač ne.

Redki skupni trenutki s fantom Krisom, ki je prav tako uspešen športnik – nogometaš

V svoji karieri si imela precej sreče glede poškodb. Kako ti je uspelo, čemu pripisuješ zasluge?

Vsakič, ko se na to spomnim, vedno potrkam in upam, da bo tako ostalo še naprej, hehe. Veliko delam na kondicijski pripravljenosti in preventivi  in kar mislim, da je najpomembneje, poslušam svoje telo. Vem, koliko zmorem in se znam ustaviti, ko vem, da je dovolj. Vedno pa je seveda potrebno tudi nekaj sreče.

Opisujejo te kot najbolj uspešno goriško smučarko doslej, s čimer predstavljaš zgled mlajšim športnikom v lokalnemu okolju. Če bi lahko nagovorila vse, ki se zgledujejo po tebi, kakšen bi bil tvoj nasvet? Kaj bi jim rada povedala?

Zelo sem ponosna vsakič, ko slišim, da sem nekomu zgled in da nekaj prispevam k temu, da se otroci odločijo za smučanje ali katerikoli drugi šport. Pomembno je, da v tem kar počnejo uživajo in se vsak dan nekaj novega naučijo. Učenje se nikoli ne konča in vsak dan prinese nekaj novega.

V vrhunskem športu je veliko odrekanja. Velikokrat poudariš, da najbolj pogrešaš svoje najbližje. Kaj je tisto, kar odtehta vsa ta odrekanja?

Res je, da mi je najtežje to, da sem toliko od doma. Zato sem vesela, da imam ob sebi dobro ekipo, s katero se super razumem in so oni moja »smučarska družina«.
Je pa kariera le določeno obdobje in zato maksimalno uživam, dokler lahko smučanju rečem služba.

Veliko intervjujev je že za tabo. Je morda kakšno vprašanje, ki ti ga nikoli niso zastavili, pa bi si želela? Je kaj, kar bi rada povedala o sebi, pa morda še nikoli nisi imela priložnosti?

Vedno skušam, ne glede na vprašanja, povedati zraven tudi tisto, kar želim. Zato ne vem, če bi si lahko postavila še kakšno dodatno vprašanje.

Ana hvala za tvoje iskrene odgovore in vpogled v tvoje sanje. Želimo ti veliko športnih uspehov, vse dobro na tvoji poti in seveda čim več naspanih noči.

Ana Bucik je ambasadorka dobrega spanja mebloJOGI®, izbrala je vzmetnico Perla+ ter vzglavnik Crater latex

Za svetovanje pri izbiri ležišč nas lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 14 15 in z veseljem vam bomo pomagali.

 

 

 

 • Nataša Ljubljana 29.04.2021

  Pohvalila bi strokovno svetovanje prodajalke, zelo sem zadovoljna z izbiro in sedaj spim brez bolečin

  Dve leti sem preverjala ponudbo na tržišču, ki je precejšnja in vedno je nekaj manjkalo. Sem alergik in razni dodatki, ki jih dodajajo (aloja in podobno) zame ne pride v poštev, ravno tako ne ležišče iz lateksa. Običajno sem prejela informacijo, da je potrebno ležišče po 5 letih zamenjati. Mama ima že 10 let Meblov jogi s katerim je zadovoljna in je še vedno udobno. Zato sem se odločila in se oglasila v BTCju v vaši poslovalnici, kjer sem povedala svoje težave in želje. Gospa mi je strokovno predstavila ležišča ki so primerna zame. Odločila sem se za vzmetnico Perform, za katero me je prodajalka opozorila, da je trše ležišče. Vesela sem, da sem se odločila za to ležišče, saj po dolgih letih zopet lahko spim na trebuhu ali hrbtu in se zjutraj zbudim brez bolečin v križu in se ponoči ne zbujam zaradi pregrevanja. Hvala Meblu, ker skrbi za kvaliteto ležišč in posledično kvalitetno spanje. Želela bi pohvaliti gospo Lidijo, ki dela v vaši trgovini v Ljubljani Hala A BTC. Po njeni zaslugi, ker mi je prisluhnila, kaj potrebujem, ker res pozna vaša ležišča in mi je znala svetovati, po njenem nasvetu naj pridem preverit v vašo trgovino, kjer sem dobila še preostale potrebne informacije, sem se odločila za nakup. Ležišče sem že dobila in na njem tudi že spala. Zelo sem zadovoljna. Pohvalila bi tudi fanta, ki mi ga je pripeljal. Kapo dol vaši ekipi. Vam že delam reklamo…od ust do ust  je bila vedno najboljša.

 • Mojca M. Ljubljana 28.01.2021

  Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati

  Z mojo vzmetnico mebloJOGI sem zelo zadovoljna. Dokončno sem se za to znamko odločila, ko sem ob bivanju v tujini spala na 10 let starem mebloJOGI-ju in se prenehala zbujati po 5-6 urah spanja, kljub utrujenosti. Vedno sem verjela, da mi ustreza trdo ležišče, čeprav so se mi v zadnjih letih stopnjevale bolečine neznanega izvora v hrbtu, kolku,… Sumila sem na ležišče, a bolj mehko ležišče mi nikoli ni dalo prave podpore. Zdaj vem, da za mojo (drobno) postavo trda vzmetnica sploh ni dobra izbira. Potrebujem pa res kakovostno in udobno ležišče, ki nudi ustrezno oporo. To sem našla v vzmetnici Perla+ Normal. Po dolgih letih spet spim 8+ ur brez bolečin – te so začele v celoti (celo tiste vztrajne, ne le jutranje) izginjati po 2 tednih spanja na Perli. Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati. Predlagam kakovost,  četudi stane nekaj več.

 • Andrejka M. Š. Nova Gorica 01.10.2020

  Izbrala sva mebloJOGI® Woody in od takrat spiva trdno kot polh

  Spanje na novem jogiju je res odlično. Res sem rabila nekaj dni prilagajanja, a zdaj ga ne zamenjam za nič na svetu. Prej sem se zbujala pri vsakem moževem obratu, zdaj pa sploh ne čutim, kdaj se obrne, vstane… Spim trdno kot polh 🙂 in se zbudim spočita.

 • ŠENT - slovensko združenje za duševno zdravje Ljubljana 12.10.2020

  ZAHVALA podjetju MEBLO INT d.o.o.

  Zahvala podjetju MEBLO INT d.o.o. za donacijo vzglavnikov za potrebe stanovanjskih skupin ŠENT.

  Hvala vam za solidarnost in pomoč.

  Predsednica prof.dr. Vesna Švab

  V Ljubljani, 08.oktober 2020

--

let izkušenj v izdelavi vzmetnic

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
 • English
 • Logo Header Menu