Nad bakterije in viruse z UV žarki

24.04.2020

UV je bil uporabljen za dezinfekcijo od sredine 20. stoletja še prej pa so sončno svetlobo raziskovali za njene baktericidne učinke v sredini 19. stoletja. Uporablja se za čiščenje odpadnih vod, dezinfekcijo zraka, zdravljenje sadnih in zelenjavnih sokov, kot tudi nešteto domačih naprav, od zobne ščetke do tabličnih računalnikov.

V zadnjih letih je UV tehnologija zelo napredovala in postala vse bolj zanesljiva. Tudi izhodna moč UV žarnic deluje veliko dlje kot v preteklosti. Njihova življenjska doba je danes v tisočih ur. To omogoča UV sistemom, da so primerna tudi za širšo uporabo.

Uporaba UV tehnologije je v porastu tudi v zdravstveni industriji, za razkuževanje površin in predmetov, zlasti zaradi njene enostavnosti uporabe, kratkih odmerkov časa in široke učinkovitosti.

Kako deluje UV-C?

Ultravijolična svetloba obstaja v spektru svetlobe med 10 in 400 nm. Germicidno območje UV je znotraj valovnih dolžin 100-295nm, znanega kot UV-C, z valovno dolžino vrha za germicidno aktivnost pa 265 nm. Ta razpon UV-svetlobe se absorbira v DNK in RNA mikroorganizmov, ki povzroča spremembe v strukturi zaradi česar so mikroorganizmi nezmožni za razmnoževanje. Celica, ki se ne more razmnoževati se torej tudi ne more množiti znotraj gostitelja.

Proti čemu je UV učinkovit?

UV je dokazano učinkovit proti širokemu spektru mikroorganizmov saj te inaktivira. Virusi z RNA ali DNK so dovzetni za obsevanje. Bakterije in glivice vsebujejo DNK in so podobno občutljive na UV svetlobo. Spore so tudi dovzetne na UV.

Mi za razkuževanje vzmetnic ležišč in vzglavnikov uporabljamo robota, ki smo ga ljubkovalno poimenovali Viktor. Naš novi sodelavec vam omogoča varno preizkušanje jogijev! Vabljeni 😊

 • Nataša Ljubljana 29.04.2021

  Pohvalila bi strokovno svetovanje prodajalke, zelo sem zadovoljna z izbiro in sedaj spim brez bolečin

  Dve leti sem preverjala ponudbo na tržišču, ki je precejšnja in vedno je nekaj manjkalo. Sem alergik in razni dodatki, ki jih dodajajo (aloja in podobno) zame ne pride v poštev, ravno tako ne ležišče iz lateksa. Običajno sem prejela informacijo, da je potrebno ležišče po 5 letih zamenjati. Mama ima že 10 let Meblov jogi s katerim je zadovoljna in je še vedno udobno. Zato sem se odločila in se oglasila v BTCju v vaši poslovalnici, kjer sem povedala svoje težave in želje. Gospa mi je strokovno predstavila ležišča ki so primerna zame. Odločila sem se za vzmetnico Perform, za katero me je prodajalka opozorila, da je trše ležišče. Vesela sem, da sem se odločila za to ležišče, saj po dolgih letih zopet lahko spim na trebuhu ali hrbtu in se zjutraj zbudim brez bolečin v križu in se ponoči ne zbujam zaradi pregrevanja. Hvala Meblu, ker skrbi za kvaliteto ležišč in posledično kvalitetno spanje. Želela bi pohvaliti gospo Lidijo, ki dela v vaši trgovini v Ljubljani Hala A BTC. Po njeni zaslugi, ker mi je prisluhnila, kaj potrebujem, ker res pozna vaša ležišča in mi je znala svetovati, po njenem nasvetu naj pridem preverit v vašo trgovino, kjer sem dobila še preostale potrebne informacije, sem se odločila za nakup. Ležišče sem že dobila in na njem tudi že spala. Zelo sem zadovoljna. Pohvalila bi tudi fanta, ki mi ga je pripeljal. Kapo dol vaši ekipi. Vam že delam reklamo…od ust do ust  je bila vedno najboljša.

 • Mojca M. Ljubljana 28.01.2021

  Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati

  Z mojo vzmetnico mebloJOGI sem zelo zadovoljna. Dokončno sem se za to znamko odločila, ko sem ob bivanju v tujini spala na 10 let starem mebloJOGI-ju in se prenehala zbujati po 5-6 urah spanja, kljub utrujenosti. Vedno sem verjela, da mi ustreza trdo ležišče, čeprav so se mi v zadnjih letih stopnjevale bolečine neznanega izvora v hrbtu, kolku,… Sumila sem na ležišče, a bolj mehko ležišče mi nikoli ni dalo prave podpore. Zdaj vem, da za mojo (drobno) postavo trda vzmetnica sploh ni dobra izbira. Potrebujem pa res kakovostno in udobno ležišče, ki nudi ustrezno oporo. To sem našla v vzmetnici Perla+ Normal. Po dolgih letih spet spim 8+ ur brez bolečin – te so začele v celoti (celo tiste vztrajne, ne le jutranje) izginjati po 2 tednih spanja na Perli. Kar sem se naučila – pri menjavi vzmetnice, se ne sme odlašati. Predlagam kakovost,  četudi stane nekaj več.

 • Andrejka M. Š. Nova Gorica 01.10.2020

  Izbrala sva mebloJOGI® Woody in od takrat spiva trdno kot polh

  Spanje na novem jogiju je res odlično. Res sem rabila nekaj dni prilagajanja, a zdaj ga ne zamenjam za nič na svetu. Prej sem se zbujala pri vsakem moževem obratu, zdaj pa sploh ne čutim, kdaj se obrne, vstane… Spim trdno kot polh 🙂 in se zbudim spočita.

 • ŠENT - slovensko združenje za duševno zdravje Ljubljana 12.10.2020

  ZAHVALA podjetju MEBLO INT d.o.o.

  Zahvala podjetju MEBLO INT d.o.o. za donacijo vzglavnikov za potrebe stanovanjskih skupin ŠENT.

  Hvala vam za solidarnost in pomoč.

  Predsednica prof.dr. Vesna Švab

  V Ljubljani, 08.oktober 2020

--

let izkušenj v izdelavi vzmetnic

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
 • English
 • Logo Header Menu