Vzmetnica, ležišče iz pene ali lateksa – katero izbrati?

Udobje je najpomembnejši dejavnik, ki ga ljudje iščejo pri izbiri novega ležišča. Poleg udobja je pri izbiri novega ležišča pomembna tudi naša teža, morebitne težave (bolečine v sklepih, hrbtenici, alergije,…), posteljna podlaga, starost, ter naše želje in potrebe.

Ko se odločamo za nakup novega ležišča moramo na to gledati kot na investicijo za boljše spanje.

Pomembno je, da izbiramo med ležišči v katere so vgrajeni le najboljši, certificirani materiali, ki so zdravju neškodljivi, saj si bomo le tako lahko zagotovili zdrav spanec. Vsa ležišča je pred nakupom potrebno preizkusiti.

V mebloJOGI® izvajamo tudi individualne meritve z merilno napravo X-Senzor®, s pomočjo katere lahko izmerimo katero ležišče najboljše razbremeni vaše mišice in zmanjša pritisk na telo.

Kakšne so torej pozitivne lastnosti žepkastih vzmetnic, lateks ležišč ter ležišč iz pene?

Vzmetnica z žepkastim vzmetenjem je sestavljena iz jeklenih vzmeti, ki so večkrat ovite okoli svoje osi, kar omogoča izredno prožnost in prilagodljivost. Vsaka vzmet je vložena v posamezno tekstilno vrečko ter združena druga poleg druge, kljub temu pa delujejo medsebojno neodvisno. Na pritisk telesa se odzovejo samo obremenjene vzmeti, ostale pa mirujejo. Vzmeti v ležišču nudijo oporo, nato pa so nad in pod njimi materiali, ki zagotavljajo udobje. Kombiniramo lahko na primer s spominsko peno, ki učinkovito razbremeni mišice in daje občutek mehkobe, naravni lateks, ki preprečuje pregrevanje telesa, HR-peno, ki je elastična in zračna,… skratka možnosti je veliko, izbira pa se na podlagi tega kakšen občutek bi ob ležanju želeli doseči. Žepkasto vzmetenje ima izjemno sposobnost točkovnega prilagajanja telesu, zagotavlja optimalno podporo telesu, zaradi česar je hrbtenica nenehno fiziološko poravnava in v pravilni legi, mišice pa so sproščene. Poleg tega pa zračne komore v žepkastih vzmeteh omogočajo optimalno kroženje zraka.

Nasvet:

Žepkasto vzmetnico bi priporočali vsem, ki se ponoči potijo, imajo bolečine v sklepih, hrbtenici, imajo povišano vlago v prostoru, trpijo za alergijami, starejšim ljudem, ki si želijo več udobja,…skratka ležišča z žepkastim vzmetenjem so primerna za vse.

Vzmetnice mebloJOGI® si lahko ogledate TUKAJ.

Lateks ležišča so v celoti narejena iz lateksa ali v kombinaciji na primer z gumiranim kokosom. Lateks je sestavni del smole drevesa Kavčukovca. V naših ležiščih mebloJOGI® uporabljamo lateks izdelan po postopku Dunlop, ki oblikuje bolj gosto in trdnejšo obliko lateksa, zaradi česa pa je končni izdelek tudi nekoliko trši in bolj trpežen. Prednost takšnega lateks ležišča je tudi zračnost, ki je v naših izdelkih še izboljšana s perforiranimi zračnimi kanali. Poleg tega lateks preprečuje pregrevanje telesa, ne povzroča preležanin, je protibakterijski in protiglivični ter odporen na pršice. Več o lateks ležiščih in njihovi sestavi si lahko preberete TUKAJ.

Nasvet:

Ležišče iz lateksa priporočamo vsem, ki jim niso všeč žepkaste vzmeti, si želijo imeti dvižni posteljni pod ali motorno nastavljive letvice. Ležišče je primerno tudi za bolnike, ki morajo večinoma časa ležati, saj ne povzroča preležanin. Odsvetovali pa bi ga ljudem, ki imajo povišano vlago v prostoru, saj lateks veže vlago iz okolja nase. Poleg tega je lateks ležišče potrebno večkrat obračati.

Lateks ležišča mebloJOGI® si lahko ogledate TUKAJ.

Ležišča iz pene so sestavljena iz različnih vrst pen, ki se med seboj razlikujejo po prožnosti, trdoti in višini. V veliki večini gre za kombinacije poliuretanskih pen, spominskih pen ali HR-pen. Vsem ležiščem iz pen so skupna nekoliko slabša zračnost in slabše izravnavanje temperature. So pa zato nekoliko cenejša in cenovno bolj dostopna ter lažja za prenašanje in obračanje.

Nasvet:

Ležišča iz pen svetujemo strankam, ki si želijo cenejše ležišče, za občasno uporabo ali imajo dvižni posteljni pod, saj se takšna ležišča lahko upogiba. Nekatera ležišča omogočajo tudi shranjevanje v roli, za kar je transport lažji, poleg tega pa je zadeva praktična tudi v primerih, ko potrebujete zložljivo ležišče ali ležišče za kampiranja. Odsvetovali pa bi ga ljudem, ki imajo bolečine v hrbtenici in sklepih ter starejšim ljudem. V primeru, da vam je ponoči toplo in se potite oziroma imate povišano vlago v prostoru, vam ležišče iz pene odsvetujemo.

Ležišča iz pene mebloJOGI® si lahko ogledate TUKAJ.

 

 • Nina B. Ljubljana 28.01.2020

  Idila v Gozni vasici Theodosius

  Se enkrat se vama z možem iskreno zahvaljujeva za prečudovito izkušnjo bivanja v pravljičnem resortu Theodosius Village v Vipavi. Meblo jogiji in postelje, ki so v luksuznih hiškah Theodosiusa, vzdušje tega malega naselja ter srčnost in prijaznost osebja z gostiteljico Andrejo na čelu, bi človek kar vzel s seboj domov.

 • Manica H. Čemšenik 16.05.2019

  Zahvala MEBLU

  Lansko leto sem kupila štiri vzmetnice MEBLO.  Zaradi alergikov pri hiši sem pred uporabo vse nadvložke oprala. Pri pranju se je ena izmed prevlek strgala. »Se pač zgodi,« sem si rekla … Pri letošnjem spomladanskem čiščenju se je zgodba ponovila – spet se je ena  prevleka strgala. Tokrat sem preko spleta poiskala MEBLO in jim pisala o svojih nezgodah ter jih prosila za pomoč. Še isti dan sem dobila odgovor: prijazno opravičilo z zaključkom, da mi bodo poškodbo reklamirali. Brez izgovorov na pralni stroj, brez spraševanja, kako sem prala … Našli so moj naslov in mi po pošti poslali dve novi prevleki!

  Ne pišem zato, da bi poveličevala slovensko in zagovarjala  protekcionizem. Živim v času, ko pol preveč ljudi išče povsod samo napake, pol si jih vzame celo čas, da svoje pljuvanje zapišejo, in ker sem smrdljiva drhal, ki je ostala (prosto  po Cankarju …), želim zapisati svojo vero, da vsi ljudje niso pokvarjeni, da pošteni odnosi obstajajo, dobra dela živijo med nami. Zato bom  vedno kupovala izdelke MEBLO!

  Hvala, Meblo.

 • Karitas Samarijan 17.06.2019

  Donacija Materinskemu domu Solkan in Šempeter

  Prejeli smo zahvalo za donacijo mebloJOGI nadvložkov JBL PROTECTOR in PREOBLEK za jogije, ki smo jih podarili ustanovama v Solkanu in Šempetru.

  Lepo je pomagati, kar popolnoma povzame sledeča misel :

  ” Dobrota je naš notranji glasnik in svetovalec. Kolikor poslušamo njen nasvet, toliko imamo notranjega miru in sreče.”

  – Anton Trstenjak

 • Zlatko M. Kranj 07.05.2019

  Med spanjem mi je velikokrat vroče, zato me je vzmetnica mebloJOGI® PLATINUM takoj prepričala

  Z ženo sva se odpravila po nakupih za novo ležišče, saj je bilo prejšnje že precej obrabljeno. Ona se sicer v tovrstne izdelke bolj poglablja kot jaz, sem jo pa seveda spremljal. Ko sva se po poti pogovarjala sem dejal, da mi je precej vseeno kakšno vzmetnico vzameva, češ da so vse približno enake. Vstopila sva v salon mebloJOGI v BTC-ju in seveda je bilo izbire precej. Prijazna gospodična nam je vse modele natančno opisala in predstavila, tudi preizkusila sva jih. Ko sva prešla na modele z lateksom mi je takoj vzbudilo zanimanje dejstvo, da je material preprečuje pregrevanje telesa. Ko sem namignil, da bo to pravi izdelek zame pa me je takoj povabila naj preizkusim model PLATINUM. Svetovala mi je naj se uležem nanj in medtem ko je predstavljala posebnosti te vzmetnice, sem bil že prepričan o moji izbiri. Še bolj kot tehnične podrobnosti pa me je prepričal občutek med ležanjem – prijetno sveže, podpora in udobje ob enem. Vsekakor je bila izbira prava in prav nič me ne skrbijo vroče poletne noči.

--

letna tradicija

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
 • English
 • Logo Header Menu