Razkrivamo resnico o lateks ležiščih in vse kar morate o njih vedeti!

Se odločate za nakup lateks ležišča, od proizvajalcev pa pridobivate različne in predvsem dvoumne informacije, ki vas ne prepričajo in vas puščajo v dvomih?

Ravno zato smo samo za vas, v mebloJOGI® pripravili članek, ki vam razkriva vse, kar morate o lateks ležiščih vedeti.

Pridobivanje in izdelava

Lateks je sestavni del soka drevesa Kavčukovca (Hevea Bradiliensis). Pridobivajo ga tako, da zarezujejo v deblo drevesa, ki se zaradi tega prične smoliti in izločati sok.

Poznamo dva proizvodna procesa za izdelavo lateks pene in sicer Talalay ter Dunlop proces. V naših ležiščih mebloJOGI® uporabljamo lateks izdelan po metodi Dunlop.

Tradicionalni Dunlopov postopek se uporablja za izdelavo lateksa že od leta 1929, omenjen proces je znan po tem, da oblikuje bolj gosto in trdnejšo obliko lateksa, poleg tega pa je končni izdelek tudi nekoliko težji in bolj trpežen. Gumijasti sok ali serum se v postopku Dunlop najprej centrifugira (stepe v peno), pridobljeno zmes se nato vlije v kalupe, zapre in segreva s pomočjo pare. V postopku vulkanizacije so lateksu dodana še polnila in drugi dodatki. Pridobljena lateks pena se na sobni temperaturi nato počasi ohlaja. Med procesom hlajenje se zračni žepki v notranjosti lateksa dvignejo na površje.

Si želite, da bi bilo ležišče iz naravnih materialom, na vrhu mehko in udobno, v jedru pa nekoliko trše? Poleg tega tudi nočete občutka »potopitve« in bi si želeli, da se ob sedenju na postelji ne pogrezate? Če imate tudi vi podobne želje sta mebloJOGI® lateks ležišča prava izbira za vas.

Lateks izdelan po postopku Dunlop je primeren za ljudi, ki si želijo udobje – vrhnja mehkejša plast, ter tršo podporo v sredinskem delu jedra, ne želijo pa občutka »potopitve«.

Dunlop lateks je poleg tega odličen naravni material, ki se zaradi svoje elastičnosti lepo prilagodi telesu in enakomerno razporedi pritisk ležišča na telo. Njegova prednost je tudi zračnost, ki je v naših izdelkih še izboljšana s perforiranimi zračnimi kanali. To še dodatno preprečuje pregrevanje telesa med spanjem in prispeva k ugodni spalni klimi. Lateks je tudi naravno protibakterijski, protiglivični ter odporen na pršice.

Kaj morate vedeti pred nakupom lateks ležišča.

Veliko spletnih trgovcev oglašuje uporabo 100% naravni lateks. Omenjena trditev je zavajajoča, saj 100% naravni lateks je lahko samo v tekočem stanju. Noben proizvodni proces ne more proizvesti tekočega lateksa v naravno penasto gumo, brez da bi le temu dodal zahtevano količino polnila in raznih drugih dodatkov.

Mešanica iz naravnega lateksa in polnila, ki jo uporabljamo v naših izdelkih je najboljša kombinacija za zagotavljanje udobja, podpore, razbremenitve pritiska in ležišču daje trajnost, kar pa je najpomembnejše, saj so to glavne komponente za dolgoročno zagotavljanje boljšega spanca.

Lateks, ki ga uporabljamo je certificiran z  EURO LATEX ECO STANDARD poleg tega pa ima v jedru ulit tudi žig »100% lateks«. Takšen žig je zelo pomemben, saj dokazuje, da gre za jedro višje kakovosti. Žig preprečuje, da bi se certificirani izdelki skozi različne serije spreminjali, razhajali med splošnimi certifikati in dejanskim stanjem.

S ponosom lahko dodamo tudi, da smo eni izmed redkih Slovenskih proizvajalcev, ki uporabljamo lateks z najvišjo stopnjo certifikata OekoTex – Class 1 (eko-frendly) kar pomeni, da material ne vsebuje škodljivih snovi in je primeren tudi za otroke.

Morate se zavedati da materiali, ki teh certifikatov nimajo, so lahko rakotvorni in škodljivi za zdravje.

mebloJOGI ležišče iz lateksa

V naši ponudbi imamo celotno ležišče iz lateksa meboJOGI® Koala natur, ki ima jedro višine 19 cm (+/- 1 cm), končna višina s snemljivo in pralno preobleko pa je 22 cm.

Takšna višina je nadstandardna, omogoča optimalno prilagodljivost ter poskrbi za več spalnega udobja. Pole tega je ležišče mebloJOGI Koala natur obogateno s snemljivo in pralno preobleko iz organskega bombaža, ki nudi prijetno naravno mehkobo in zagotavlja higienično spalno površino.

Podrobneje o mebloJOGI® lateks ležiščih si lahko preberete tukaj.

V mebloJOGI® imate možnost izbere lateksa tudi v kombinaciji s kokosovimi vlakni – mebloJOGI® Jantar natur ali z žepkastimi vzmetmi – mebloJOGI® Oaza in Psammos.

V naši ponudbi imamo poleg zgoraj omenjenih tudi vzmetnico mebloJOGI® Flower z zimsko in letno stranjo. Na letni stran je vzmetnica obložena z zračnim lateksom, ki vsebuje gel v zrncih. Dodatek gela v zrncih zaradi hladilnega učinka preprečuje pregrevanje telesa, zato je ta stran ležišča primernejša za sveži občutek počitka v toplejših mesecih.

Novost mebloJOGI® pa je  vzmetnica mebloJOGI® Woody, ta je namreč na obeh straneh obložena z naravnim lateksom, ki mu je dodana esencialna kovina baker. Dodani baker v lateksu ustvarja nemagnetno platformo in je učinkovit pri lajšanju gibalnih težav. Lateks z dodatkom esencialnega bakra deluje tudi protimikrobno in pripomore k boljšemu prevajanju toplote, zato se vaše telo ponoči ne pregrevalo in potilo.

Skratka izbira je velika, zato vabljeni v naša prodajna salona v Novi Gorici in Ljubljani, kjer si lahko vse naše izdelke ogledate in jih tudi preizkusite.

Več o naših izdelkih si lahko preberete tukaj.

 • Nina B. Ljubljana 28.01.2020

  Idila v Gozni vasici Theodosius

  Se enkrat se vama z možem iskreno zahvaljujeva za prečudovito izkušnjo bivanja v pravljičnem resortu Theodosius Village v Vipavi. Meblo jogiji in postelje, ki so v luksuznih hiškah Theodosiusa, vzdušje tega malega naselja ter srčnost in prijaznost osebja z gostiteljico Andrejo na čelu, bi človek kar vzel s seboj domov.

 • Manica H. Čemšenik 16.05.2019

  Zahvala MEBLU

  Lansko leto sem kupila štiri vzmetnice MEBLO.  Zaradi alergikov pri hiši sem pred uporabo vse nadvložke oprala. Pri pranju se je ena izmed prevlek strgala. »Se pač zgodi,« sem si rekla … Pri letošnjem spomladanskem čiščenju se je zgodba ponovila – spet se je ena  prevleka strgala. Tokrat sem preko spleta poiskala MEBLO in jim pisala o svojih nezgodah ter jih prosila za pomoč. Še isti dan sem dobila odgovor: prijazno opravičilo z zaključkom, da mi bodo poškodbo reklamirali. Brez izgovorov na pralni stroj, brez spraševanja, kako sem prala … Našli so moj naslov in mi po pošti poslali dve novi prevleki!

  Ne pišem zato, da bi poveličevala slovensko in zagovarjala  protekcionizem. Živim v času, ko pol preveč ljudi išče povsod samo napake, pol si jih vzame celo čas, da svoje pljuvanje zapišejo, in ker sem smrdljiva drhal, ki je ostala (prosto  po Cankarju …), želim zapisati svojo vero, da vsi ljudje niso pokvarjeni, da pošteni odnosi obstajajo, dobra dela živijo med nami. Zato bom  vedno kupovala izdelke MEBLO!

  Hvala, Meblo.

 • Karitas Samarijan 17.06.2019

  Donacija Materinskemu domu Solkan in Šempeter

  Prejeli smo zahvalo za donacijo mebloJOGI nadvložkov JBL PROTECTOR in PREOBLEK za jogije, ki smo jih podarili ustanovama v Solkanu in Šempetru.

  Lepo je pomagati, kar popolnoma povzame sledeča misel :

  ” Dobrota je naš notranji glasnik in svetovalec. Kolikor poslušamo njen nasvet, toliko imamo notranjega miru in sreče.”

  – Anton Trstenjak

 • Zlatko M. Kranj 07.05.2019

  Med spanjem mi je velikokrat vroče, zato me je vzmetnica mebloJOGI® PLATINUM takoj prepričala

  Z ženo sva se odpravila po nakupih za novo ležišče, saj je bilo prejšnje že precej obrabljeno. Ona se sicer v tovrstne izdelke bolj poglablja kot jaz, sem jo pa seveda spremljal. Ko sva se po poti pogovarjala sem dejal, da mi je precej vseeno kakšno vzmetnico vzameva, češ da so vse približno enake. Vstopila sva v salon mebloJOGI v BTC-ju in seveda je bilo izbire precej. Prijazna gospodična nam je vse modele natančno opisala in predstavila, tudi preizkusila sva jih. Ko sva prešla na modele z lateksom mi je takoj vzbudilo zanimanje dejstvo, da je material preprečuje pregrevanje telesa. Ko sem namignil, da bo to pravi izdelek zame pa me je takoj povabila naj preizkusim model PLATINUM. Svetovala mi je naj se uležem nanj in medtem ko je predstavljala posebnosti te vzmetnice, sem bil že prepričan o moji izbiri. Še bolj kot tehnične podrobnosti pa me je prepričal občutek med ležanjem – prijetno sveže, podpora in udobje ob enem. Vsekakor je bila izbira prava in prav nič me ne skrbijo vroče poletne noči.

--

letna tradicija

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
 • English
 • Logo Header Menu