Katero ležišče je pravo zame?

Pravo ležišče za dober spanec je tisto, ki zadovolji vaše osebne potrebe po udobju in podpori.

Ne glede na to, ali si izberete ležišče s klacičnimi vzmetmi, žepkastimi vzmetmi, iz pene, lateksa, vedno najprej ocenite udobje in podporo ležišča. Poleg tega je zelo pomembno, da se pozanimate o poreklu vgrajenih materialov ter certifikatih, o trajnosti in ustrezni velikosti ležišča, o proizvajalcu ter o ceni izdelka.

Udobje

Danes so najboljša ležišča sestavljena iz več plasti, ki so naložene druga na drugo in nudijo boljše udobje. Zaradi luksuznih materialov in izjemno mehkih tkanin s posebnimi obdelavami je ležišče na dotik še bolj prijetno.

Podpora

Dobro ležišče nudi primerno podporo telesu v vseh točkah in drži hrbtenico v fiziološko pravilnem položaju. Posebej bodite pozorni na najtežje dele telesa, ramena in boke, kjer mora biti ležišče mehkejše, saj telo tam potrebuje najmanj podpore. Nasprotno je pri hrbtenici v ledvenem predelu, kjer je potrebna največja podpora, zato je ležišče v tem predelu nekoliko trše. Ko spimo na hrbtu, mora hrbtenica ohraniti obliko dvojnega S, medtem ko mora biti pri spanju na boku hrbtenica v ravnem položaju. Več o izbiri ustrezne trdote ležišča si preberite tukaj.

Poreklo materialov in certifikati

Najkvalitetnejša ležišča so lahko le tista, ki imajo vgrajene najkvalitetnejše materiale. V ležišča meblojogi® so vgrajeni le najboljši materiali proizvajalcev iz Evropske unije, ki imajo visoke zahteve glede kvalitete materialov in standardov. Izven Evropske unije pa te zahteve niso tako visoke, zato so lahko materiali in ležišča s takšnim poreklom slabše kvalitete. Velikokrat je vprašljiva tudi neoporečnost materialov, saj ni nujno, da imajo vsi materiali certifikate, ki bi dokazovali, da le-ti ne vsebujejo zdravju škodljivih snovi. Pozanimajte se o certifikatih, ki jih ima proizvajalec. Zagotovilo kvalitete predstavljajo certifikati vgradnih materialov ležišč, ki jih ima proizvajalec.

Tradicija, znanje in izkušnje proizvajalca

Na slovenskem trgu obstaja veliko ponudnikov ležišč, ni pa jih veliko z dolgoletnimi izkušnjami. V ležiščih meblojogi® se prepleta že več kot 50 let izkušenj in tradicije v proizvodnji izdelkov za spanje, bogato znanje v razvoju in izdelavi ter vodilno mesto v tej dejavnosti. Smo največji slovenski proizvajalec ležišč in edini z več kot 50-letnimi izkušnjami ter zaupanjem kupcev. Naše reference so najboljši dokaz zaupanja tudi med poslovnimi partnerji, kot so hotelske verige, bolnišnice, študentski domovi in domovi za ostarele ter ostale namestitvene kapacitete. Preberite si več o kakovosti Meblo.

Trajnost

Od kakovosti materialov, iz katerih je sestavljeno ležišče, je odvisno, kako dolgo nam bo ležišče nudilo ustrezno podporo. Ne glede na kvaliteto ležišča pa naj ga iz higienskih vzrokov ne bi uporabljali dlje kot 7 let. Ali veste, kateri so znaki, ki vam nakazujejo, da morate svoje staro ležišče zamenjati? Preverite tukaj.

Velikost

Človek se ponoči velikokrat premakne, zato potrebuje dovolj prostora za neovirano obračanje. Ko kupujete ležišče skupaj s partnerjem, ga preizkušajta istočasno. Oba se uležita na hrbet in podložita roke pod glavo z razširjenimi komolci. Komolca se ne smeta dotikati. Ne pozabite tudi na dolžino ležišča, to naj bi bilo vsaj 20 cm daljše od telesne višine, kar je najbolj optimalno za sproščeno spanje.

Cena

Pogosto pozabljamo, da kar tretjino življenja prespimo. Težko najdemo izdelek, ki bi ga uporabljali tako pogosto, kot uporabljamo ležišče. Kljub temu dejstvu, na katerega velikokrat niti ne pomislimo, se navadno namenja premalo denarja za nakup ležišča. Zavedati se moramo, da je cena ležišča običajno odraz kvalitete vgrajenih materialov. Zato se ob nakupu posvetujte z izkušenimi svetovalci, ki vam bodo znali pomagati pri izbiri pravega ležišča ter ugodnem razmerju med kvaliteto in ceno.

Priporočamo, da pred nakupom ležišče preizkusite.
Občutek podpore in udobja, ki ga doživite in občutite, ko se uležete na ležišče, je absolutno individualen in se spreminja za vsakega od nas glede na naše telesne značilnosti (teža, višina), spalne položaje, želje ter veliko drugih dejavnikov. Zato predlagamo, da se ne zanašate izključno na opise ter tehnične lastnosti izdelkov, ampak da pred nakupom ležišče tudi osebno preizkusite na naših prodajnih mestih.

Pri izbiri ležišča je zelo pomembna tudi podlaga, na kateri bomo ležišče uporabljali, saj različna podlaga pod ležiščem ustvarja različna občutenja udobja in podpore pri ležanju. Prav zaradi upoštevanja vseh dejavnikov, ki vplivajo na pravilno izbiro ležišča, svetujemo, da nas obiščete na naših prodajnih mestih, kjer vas bodo izkušeni svetovalci dodatno informirali in vam prijazno pomagali do prave izbire vašega ležišča.

 • Nina B. Ljubljana 28.01.2020

  Idila v Gozni vasici Theodosius

  Se enkrat se vama z možem iskreno zahvaljujeva za prečudovito izkušnjo bivanja v pravljičnem resortu Theodosius Village v Vipavi. Meblo jogiji in postelje, ki so v luksuznih hiškah Theodosiusa, vzdušje tega malega naselja ter srčnost in prijaznost osebja z gostiteljico Andrejo na čelu, bi človek kar vzel s seboj domov.

 • Manica H. Čemšenik 16.05.2019

  Zahvala MEBLU

  Lansko leto sem kupila štiri vzmetnice MEBLO.  Zaradi alergikov pri hiši sem pred uporabo vse nadvložke oprala. Pri pranju se je ena izmed prevlek strgala. »Se pač zgodi,« sem si rekla … Pri letošnjem spomladanskem čiščenju se je zgodba ponovila – spet se je ena  prevleka strgala. Tokrat sem preko spleta poiskala MEBLO in jim pisala o svojih nezgodah ter jih prosila za pomoč. Še isti dan sem dobila odgovor: prijazno opravičilo z zaključkom, da mi bodo poškodbo reklamirali. Brez izgovorov na pralni stroj, brez spraševanja, kako sem prala … Našli so moj naslov in mi po pošti poslali dve novi prevleki!

  Ne pišem zato, da bi poveličevala slovensko in zagovarjala  protekcionizem. Živim v času, ko pol preveč ljudi išče povsod samo napake, pol si jih vzame celo čas, da svoje pljuvanje zapišejo, in ker sem smrdljiva drhal, ki je ostala (prosto  po Cankarju …), želim zapisati svojo vero, da vsi ljudje niso pokvarjeni, da pošteni odnosi obstajajo, dobra dela živijo med nami. Zato bom  vedno kupovala izdelke MEBLO!

  Hvala, Meblo.

 • Karitas Samarijan 17.06.2019

  Donacija Materinskemu domu Solkan in Šempeter

  Prejeli smo zahvalo za donacijo mebloJOGI nadvložkov JBL PROTECTOR in PREOBLEK za jogije, ki smo jih podarili ustanovama v Solkanu in Šempetru.

  Lepo je pomagati, kar popolnoma povzame sledeča misel :

  ” Dobrota je naš notranji glasnik in svetovalec. Kolikor poslušamo njen nasvet, toliko imamo notranjega miru in sreče.”

  – Anton Trstenjak

 • Zlatko M. Kranj 07.05.2019

  Med spanjem mi je velikokrat vroče, zato me je vzmetnica mebloJOGI® PLATINUM takoj prepričala

  Z ženo sva se odpravila po nakupih za novo ležišče, saj je bilo prejšnje že precej obrabljeno. Ona se sicer v tovrstne izdelke bolj poglablja kot jaz, sem jo pa seveda spremljal. Ko sva se po poti pogovarjala sem dejal, da mi je precej vseeno kakšno vzmetnico vzameva, češ da so vse približno enake. Vstopila sva v salon mebloJOGI v BTC-ju in seveda je bilo izbire precej. Prijazna gospodična nam je vse modele natančno opisala in predstavila, tudi preizkusila sva jih. Ko sva prešla na modele z lateksom mi je takoj vzbudilo zanimanje dejstvo, da je material preprečuje pregrevanje telesa. Ko sem namignil, da bo to pravi izdelek zame pa me je takoj povabila naj preizkusim model PLATINUM. Svetovala mi je naj se uležem nanj in medtem ko je predstavljala posebnosti te vzmetnice, sem bil že prepričan o moji izbiri. Še bolj kot tehnične podrobnosti pa me je prepričal občutek med ležanjem – prijetno sveže, podpora in udobje ob enem. Vsekakor je bila izbira prava in prav nič me ne skrbijo vroče poletne noči.

--

letna tradicija

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
 • English
 • Logo Header Menu