Razkrivamo resnico o lateks ležiščih in vse kar morate o njih vedeti!

Se odločate za nakup lateks ležišča, od proizvajalcev pa pridobivate različne in predvsem dvoumne informacije, ki vas ne prepričajo in vas puščajo v dvomih?

Ravno zato smo samo za vas, v mebloJOGI® pripravili članek, ki vam razkriva vse, kar morate o lateks ležiščih vedeti.

Pridobivanje in izdelava

Lateks je sestavni del soka drevesa Kavčukovca (Hevea Bradiliensis). Pridobivajo ga tako, da zarezujejo v deblo drevesa, ki se zaradi tega prične smoliti in izločati sok.

Poznamo dva proizvodna procesa za izdelavo lateks pene in sicer Talalay ter Dunlop proces. V naših ležiščih mebloJOGI® uporabljamo lateks izdelan po metodi Dunlop.

Tradicionalni Dunlopov postopek se uporablja za izdelavo lateksa že od leta 1929, omenjen proces je znan po tem, da oblikuje bolj gosto in trdnejšo obliko lateksa, poleg tega pa je končni izdelek tudi nekoliko težji in bolj trpežen. Gumijasti sok ali serum se v postopku Dunlop najprej centrifugira (stepe v peno), pridobljeno zmes se nato vlije v kalupe, zapre in segreva s pomočjo pare. V postopku vulkanizacije so lateksu dodana še polnila in drugi dodatki. Pridobljena lateks pena se na sobni temperaturi nato počasi ohlaja. Med procesom hlajenje se zračni žepki v notranjosti lateksa dvignejo na površje.

Si želite, da bi bilo ležišče iz naravnih materialom, na vrhu mehko in udobno, v jedru pa nekoliko trše? Poleg tega tudi nočete občutka »potopitve« in bi si želeli, da se ob sedenju na postelji ne pogrezate? Če imate tudi vi podobne želje sta mebloJOGI® lateks ležišča prava izbira za vas.

Lateks izdelan po postopku Dunlop je primeren za ljudi, ki si želijo udobje – vrhnja mehkejša plast, ter tršo podporo v sredinskem delu jedra, ne želijo pa občutka »potopitve«.

Dunlop lateks je poleg tega odličen naravni material, ki se zaradi svoje elastičnosti lepo prilagodi telesu in enakomerno razporedi pritisk ležišča na telo. Njegova prednost je tudi zračnost, ki je v naših izdelkih še izboljšana s perforiranimi zračnimi kanali. To še dodatno preprečuje pregrevanje telesa med spanjem in prispeva k ugodni spalni klimi. Lateks je tudi naravno protibakterijski, protiglivični ter odporen na pršice.

Kaj morate vedeti pred nakupom lateks ležišča.

Veliko spletnih trgovcev oglašuje uporabo 100% naravni lateks. Omenjena trditev je zavajajoča, saj 100% naravni lateks je lahko samo v tekočem stanju. Noben proizvodni proces ne more proizvesti tekočega lateksa v naravno penasto gumo, brez da bi le temu dodal zahtevano količino polnila in raznih drugih dodatkov.

Mešanica iz naravnega lateksa in polnila, ki jo uporabljamo v naših izdelkih je najboljša kombinacija za zagotavljanje udobja, podpore, razbremenitve pritiska in ležišču daje trajnost, kar pa je najpomembnejše, saj so to glavne komponente za dolgoročno zagotavljanje boljšega spanca.

Lateks, ki ga uporabljamo je certificiran z  EURO LATEX ECO STANDARD poleg tega pa ima v jedru ulit tudi žig »100% lateks«. Takšen žig je zelo pomemben, saj dokazuje, da gre za jedro višje kakovosti. Žig preprečuje, da bi se certificirani izdelki skozi različne serije spreminjali, razhajali med splošnimi certifikati in dejanskim stanjem.              

S ponosom lahko dodamo tudi, da smo eni izmed redkih Slovenskih proizvajalcev, ki uporabljamo lateks z najvišjo stopnjo certifikata OekoTex – Class 1 (eko-frendly) kar pomeni, da material ne vsebuje škodljivih snovi in je primeren tudi za otroke.

Morate se zavedati da materiali, ki teh certifikatov nimajo, so lahko rakotvorni in škodljivi za zdravje.

mebloJOGI ležišče iz lateksa

V naši ponudbi imamo celotno ležišče iz lateksa meboJOGI® Koala natur, ki ima jedro višine 19 cm (+/- 1 cm), končna višina s snemljivo in pralno preobleko pa je 22 cm.

Takšna višina je nadstandardna, omogoča optimalno prilagodljivost ter poskrbi za več spalnega udobja. Pole tega je ležišče mebloJOGI Koala natur obogateno s snemljivo in pralno preobleko iz organskega bombaža, ki nudi prijetno naravno mehkobo in zagotavlja higienično spalno površino.

 

Podrobneje o mebloJOGI lateks ležiščih si lahko preberete tukaj.

V mebloJOGI® imate možnost izbere lateksa tudi v kombinaciji s kokosovimi vlakni – mebloJOGI® Jantar natur ali z žepkastimi vzmetmi – mebloJOGI® Oaza in Psammos.

V naši ponudbi imamo poleg zgoraj omenjenih tudi vzmetnico mebloJOGI® Flower z zimsko in letno stranjo. Na letni stran je vzmetnica obložena z zračnim lateksom, ki vsebuje gel v zrncih. Dodatek gela v zrncih zaradi hladilnega učinka preprečuje pregrevanje telesa, zato je ta stran ležišča primernejša za sveži občutek počitka v toplejših mesecih.

Novost mebloJOGI® pa je  vzmetnica mebloJOGI® Woody, ta je namreč na obeh straneh obložena z naravnim lateksom, ki mu je dodana esencialna kovina baker. Dodani baker v lateksu ustvarja nemagnetno platformo in je učinkovit pri lajšanju gibalnih težav. Lateks z dodatkom esencialnega bakra deluje tudi protimikrobno in pripomore k boljšemu prevajanju toplote, zato se vaše telo ponoči ne pregrevalo in potilo.

 

Skratka izbira je velika, zato vabljeni v naša prodajna salona v Novi Gorici in Ljubljani, kjer si lahko vse naše izdelke ogledate in jih tudi preizkusite.

Več o naših izdelkih si lahko preberete tukaj.

--

letna tradicija

--

+

naspanih uporabnikov mebloJOGI®

--

opremljenih hotelov in ostalih objektov
  • English
  • Logo Header Menu